Jelle van Es
Jelle van Es Gaming 15 dec 2020

WANT Gaming Awards 2020: Persona 5 Royal: biedt een heerlijk avontuur

Reizen is er voorlopig niet meer bij. Gelukkig zijn er genoeg games die je de mogelijkheid geven om je het gevoel van reizen te geven. In een game als Uncharted ga je de hele wereld over, in Grand Theft Auto kun je los in een bepaalde stad en als je een liefhebber bent van de Japanse cultuur, dan zijn er ook genoeg games. Persona 5 Royal geeft je daarbij de mogelijkheid om een avontuur in Tokio en de omgeving daarvan te beleven.

Persona 5 Royal is de uitgebreide versie van het standaard Persona 5. Die game kwam een paar jaar geleden uit en gold tot op de release van deze game als de beste Japanse RPG die je op de PlayStation 4 kan scoren. Royal is wellicht een beetje een herhaling van zetten, omdat het de hoofdgame is met een paar verbeteringen en uitbreidingen, maar omdat de basis zo enorm goed is, heb ik de game met veel plezier voor een tweede keer beleefd.

Wat maakte Persona 5 Royal de moeite waard?

Persona 5 Royal laat je kennis maken met jouw eigen personage, genaamd Joker. De beste jongen is aan het begin van de game een getuige van een ongeluk. Maar daarbij krijgt hij te maken met een machtige politicus en krijgt hij de schuld in zijn schoenen geschoven. Dat betekent dat hij naar een nieuwe school moet en een nieuw leven moet opzetten. Een gewoon leven als scholier wordt het niet. Al snel kom je er achter dat je kunt afreizen naar een alternatieve wereld. Daar kun je de wil van bepaalde figuren veranderen. En omdat er heel wat schurken in de game zijn, vorm je The Phantom Thieves met een aantal medescholieren.

Persona 5 Royal
Kasumi (Afbeelding: Atlus)

Dit is wellicht een iets te simpele en tegelijkertijd onduidelijke beschrijving van wat de game is. Persona 5 Royal is zo’n typische game die je echt zelf moet gaan spelen om het allemaal te begrijpen. En het spelen is een klein feest. Deze game heeft alles wat een goede RPG nodig heeft. Je hebt een verhaal dat boeit, de verschillende personages die je leert kennen zijn supergoed uitgewerkt, je hebt de mogelijkheid om je vaardigheden te verbeteren en het vechtsysteem is snel, terwijl het tegelijkertijd diepgaand is. En alsof dat nog niet genoeg is, kent de game een enorm toffe visuele stijl en is de muzikale ondersteuning van een hoog niveau.

Het Royal uit Persona 5 Royal gooit er nog een schepje bovenop. Je krijgt nieuwe locaties om te ontdekken, nieuwe personages om te leren kennen en binnen de bestaande dungeons zijn er ook weer nieuwe paden die je kunt bewandelen. De toch al grote game is hierdoor nog groter en je moet er ook niet verbaasd over zijn dat dit een game is die je straks tussen de vijftig en honderd uur bezig houdt.

Willseeds verzamelen is één van de verbeteringen (Afbeelding: Atlus)

Tokio als setting

Daarnaast vind ik het als Japan-liefhebber heerlijk om naar verschillende locaties binnen Tokio te reizen. Het is allemaal met een beetje fantasie gebracht om op die manier gedoe met licenties te ontlopen. Maar het zien van de verschillende borden op de stations, de winkelstraten van de grote wijken en het geroezemoes in de straten zorgen er voor dat je het gevoel hebt dat je echt even op reis bent.

Persona 5 Royal
De nieuwe locatie (Afbeelding: Atlus)

Is Persona 5 Royal een game waar jij goede herinneringen aan hebt? Stem dan op de game tijdens onze WANT Gaming Awards. Doe daarvoor mee met één van de onderstaande prijsvragen, zodat je ook nog iets kan winnen terwijl je je mening geeft. Veel succes!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
WANT Gaming Awards 2020: Persona 5 Royal: biedt een heerlijk avontuur
Sluiten