Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 18 dec 2017

Want Gaming Awards: Assassin’s Creed Origins (stem en win vette prijzen)

Nu het gamejaar 2017 er bijna op zit, kijken we terug op het afgelopen jaar. Via onze Want Gaming Awards willen we jullie vragen ons te laten weten wat je drie favoriete games zijn. Onder de deelnemers verdelen we een berg aan toffe games en goodies. En om het geheel nog wat extra aandacht te geven, blikken we terug op een aantal toffe games die afgelopen jaar zijn uitgekomen. Assassin’s Creed Origins liet daarbij zien dat de reeks superlevend is.

Is Assassin’s Creed Origins de beste game van 2017?

Dat is maar goed ook. Na het geweldige Assassin’s Creed IV Black Flag waren de games Unity en Syndicate matig. Het waren titels die meer van hetzelfde waren en met de beperkingen van voornamelijk één grote stad. Daarom werd besloten om de reeks een jaar rust te geven. En met dat extra jaar ontwikkelingstijd lukte het Ubisoft om de serie nieuw leven in te blazen en met nieuw elan uit te brengen.

Waar gaat Assassin’s Creed Origins over?

Assassin’s Creed Origins is een game die net zoals de voorgaande titels een link legt tuseen de moderne wereld en de oudheid. Gelukkig is het een titel waarin de moderne tijd een ondergeschikte rol speelt en je zodoende voornamelijk los kunt gaan in het Oude Egypte. Daar kruip je in de rol van ene Bayek, die bezig is met een flinke wraaktocht nadat zijn zoon is vermoord. Daarbij kun je Egypte doorkruizen en krijg je een interessante mix tussen grote open gebieden en prachtige steden.

Assassin's Creed Origins

Wat maakt de game zo tof?

Assassin’s Creed Origins is in vele opzichten een topgame. Ten eerste is het verhaal van de game dik in orde. Vanaf het allereerste moment zit je er in en is wraak een uitstekende drijfveer om los te gaan. Naast het hoofdverhaal zit de game vol met diverse zijmissies, die je lang zoet houdt. Terwijl je speelt kun je er flink op los rammen met een uitstekend vechtsysteem en verdien je gaandeweg experiencepunten, daarmee ga je in levels omhoog en speel je vaardigheden vrij. Ook kun je jezelf continu van betere gear voorzien om zo succesvoller te zijn. Kortom, het is een game die van vele markten thuis is.

Wat is opvallend?

Assassin’s Creed Origins doet meer denken aan een game als The Witcher of Skyrim dan aan een traditionele Assassin’s Creed-game. De wereld is grootser en meer open, het vechtsysteem is wat dynamischer en er is gewoon meer te doen. Dit is een game waar je gewoon vrij kunt rondlopen en door dat te doen interessante locaties tegenkomt waar weer wat te beleven valt. Daarnaast is het een game die op de Xbox One X uitstekend tot zijn recht komt met 4K en HDR-ondersteuning.

Wil je meer weten over de game? Lees dan onze review die we destijds over de game uit brachten. En bekijk uiteraard ons dossier met WANT Awards om de beste games en gadgets van 2017 te checken.

Reageer op artikel:
Want Gaming Awards: Assassin’s Creed Origins (stem en win vette prijzen)
Sluiten