Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 26 dec 2018

WANT Gaming Awards: Battlefield V

Soms heb je games die niet heel veel anders doen dan zijn voorgangers. Dat zou je kunnen zeggen over Battlefield 5. Battlefield 1, die twee jaar geleden uitkwam, nam de speler mee naar een setting in de Eerste Wereldoorlog. Battlefield V neemt je mee naar de Tweede Wereldoorlog, wat betekent dat je andermaal in het verleden speelt en je te maken hebt met relatief klassieke wapens. Toch weet ook dit deel enorm te boeien.

Wat maakte Battlefield V de moeite waard?

De formule van de Battlefield-reeks is al een paar jaar hetzelfde. Maar het werkt. Andermaal word je in de multiplayer in een grote arena gegooid waarbij je aan de slag kunt gaan met verschillende voertuigen. Ook moet je kiezen uit één van de beschikbare classes. Elke class heeft zijn eigen voor- en nadelen, waarbij het helpt als je in een squad zit waarbij iedereen een andere rol heeft en elkaar helpt. Zo speel ik graag als Medic, waarbij ik mijn medespelers weer tot leven wek wanneer ze zijn afgeknald. Uiteindelijk moet je in de standaard Conquest modus proberen de verschillende objecten te veroveren en die onder jouw controle houden om zo de strijd te winnen.

Battlefield V

De snelheid van de game is net als bij Battlefield 1 wat langzamer, waardoor je iets minder snel wordt afgeknald. Ook heb je hierdoor wat meer tijd om het slagveld te overzien. Tegelijkertijd heb je hierdoor het gevoel dat hij wel erg op Battfield 1 lijkt. Zeker wanneer je die laatste vele tientallen uren hebt gespeeld, kan je het gevoel hebben dat Battlefield V meer van hetzelfde is.

Battlefield 6

Tegelijkertijd zijn er ook wel wat verschillen. Zo heb je wat varianten op de standaard speelmodus. Een leuke daarbij is er één waarbij een potje gaat over verschillende maps. Op elke map heb je weer een andere opdracht. Lukt het je om die met je team succesvol te voltooien, dan krijg je op de opvolgende map een bonus in het aantal revives dat je kunt gebruiken. Omdat de opdrachten telkens anders, is er veel variatie.

Toch is het de gameplay die gewoon goed werkt. Het is spannend om samen met je squad op te trekken naar een punt die onder de controle staat van een vijand. Je weet vaak niet waar vandaan je kan worden beschoten en dat zorgt er voor dat de spanning hoog is.

Rotterdam Battlefield V

Naast de boeiende multiplayermodus kent de game ook de War Stories. Dit zijn verschillende loss singleplayeravonturen, waarbij je telkens een ander verhaal voorgeschoteld krijgt. Ze zijn zeker de moeite waard om te proberen, maar het is ook weer niet zo sterk dat je voor die verhalen los de game koopt. Zie het meer als een leuk extraatje. Het is echt de multiplayer die als een huis staat, ondanks dat het weinig origineel is.

Ben je het daarmee eens? Bezoek dan dit artikel waarbij je kunt stemmen op je favoriete game en bovendien vele toffe prijzen kunt winnen. Heb je de game nog niet? Dan kun je hem hier scoren. En tot slot hebben we hier nog de uitgebreide review van de game.

Reageer op artikel:
WANT Gaming Awards: Battlefield V
Sluiten