Jelle van Es
Jelle van Es Gaming 12 dec 2017

Want Gaming Awards: Call of Duty WWII (stem en win vette prijzen)

Nu het gamejaar 2017 er bijna op zit, kijken we terug op het afgelopen jaar. Via onze Want Gaming Awards willen we jullie vragen ons te laten weten wat je drie favoriete games zijn. Dat doe je hier. Onder de deelnemers verdelen we een berg aan toffe games en goodies. En om het geheel nog wat extra aandacht te geven, blikken we terug op een aantal toffe games die afgelopen jaar zijn uitgekomen. Call of Duty WWII liet daarbij goed zien dat de serie nog altijd dik de moeite waard is.

WANT Gaming Awards: hoe goed is Call of Duty WWII?

Laten we eerlijk zijn, zo’n beetje iedereen was wel klaar met de moderne en toekomstige settting van de reeks. Met name die laatste categorie was iets dat in het verkeerde keelgat schoot (letterlijk) en er voor zorgde dat Call of Duty Infinite Warfare door de meeste gamers als een misbaksel werd gezien. Met Call of Duty WWII is die vieze smaak behoorlijk goed weggespoeld.

Waar gaat Call of Duty WWII over?

Call of Duty WWII neemt je mee naar de Tweede Wereldoorlog. Als de 1st Infantery Division land je tijdens D-Day in Normandie en moet je vanaf dat moment een aantal missies voltooien, die je meenemen tot aan Duitsland. Naast een veelvoud van locaties en zware opdrachten, bouw je ook een band op met je medesoldaten en ga je voor elkaar door het vuur. Ook heb je natuurlijk een uitgebreide multiplayermodus en de mogelijkheid om los te gaan in de Zombievariant van de game.

Call of Duty WWII

Wat maakt de game zo tof?

Het is een totaalplaatje van modi die echt de moeite zijn. Voor het eerst in jaren heb ik bijvoorbeeld echt lol gehad met de singleplayermodus. Het heeft nog altijd zijn typische Call of Duty-momenten waarbij het er lekker over de top aan toegaat. Maar er is ook genoeg ruimte voor rust en de mogelijkheid om je medestrijders te leren kennen. Minstens zo fijn is de multiplayermodus, die een stuk overzichtelijker is geworden. Geen gek gedoe meer met wallrunnen of double jumpen, maar gewoon schietskills waardoor je blijft leven of het onderspit delft.

Call of Duty WWII

Wat is opvallend?

Naast het feit dat de game terug gaat naar de basis, is er ook de ruimte voor vernieuwing in de vorm van de War Mode. In deze modus krijg je een aantal verschillende objectives achter elkaar die je moet voltooien. Het mooie aan deze opzet is dat er continu een duidelijke strijd is en dat je telkens weer iets te doen hebt. Het is een modus die erg lang boeiend is en de modus waar ik duidelijk de meeste tijd in heb gestoken.

Call of Duty WWII

Wil je meer weten over de game? Lees dan onze review die we destijds over de game uit brachten. En check uiteraard ons dossier met WANT Awards om de beste games en gadgets van 2017 te checken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Want Gaming Awards: Call of Duty WWII (stem en win vette prijzen)
Sluiten