Want Gaming Awards: Destiny 2 (stem en win vette prijzen)

Nu het gamejaar 2017 er bijna op zit, kijken we terug op het afgelopen jaar. Via onze Want Gaming Awards willen we jullie vragen ons te laten weten wat je drie favoriete games zijn. Dat doe je hier. Onder de deelnemers verdelen we een berg aan toffe games en goodies. En om het geheel nog wat extra aandacht te geven, blikken we terug op een aantal toffe games die afgelopen jaar zijn uitgekomen. Destiny 2 doet daarbij een gooi naar de beste shooter van dit najaar.

Is Destiny 2 de beste game van 2017?

Eerlijk is eerlijk, ik vond de eerste Destiny weinig aan. Het is in mijn ogen een game die een verhaal biedt die nauwelijks de moeite waard is en waarbij de multiplayermodus weinig kon boeien. Tot slot is het een game die je met vrienden moest spelen om het maximale er uit te halen. Destiny 2 tackelt veel van die problemen en zorgt voor een goed totaalpakket om je een tijd mee te vermaken.

Waar gaat Destiny 2 over?

Destiny 2 laat je andermaal de wereld betreden zoals je die uit de eerste Destiny kent. Aan het begin van de game komt er een nieuw buitenaards ras naar de aarde toe om daar de boel op te schudden. De Guardians verliezen daarbij de mogelijkheid om te respawnen na hun dood en zijn dus voor het eerst in jaren kwetsbaar. Jij bent de enige die op één of andere manier zijn Light terugvindt en moet het zodoende opnemen tegen de gevaarlijke nieuwe macht. Daarnaast heb je natuurlijk de diverse dingen die je in de game kunt doen en heb je constant mogelijkheden om betere gear te scoren en zo steeds effectiever te zijn.

Destiny 2 screenshots 1

Wat maakt de game zo tof?

Voor mij is dat het totaalpakket van de game. In tegenstelling tot het origineel biedt Destiny 2 een verhaal dat wel de moeite waard is. Elk missie in de campaign is boeiend en biedt duidelijkheid. Daarbij krijg je toffe shootouts voorgeschoteld en mogelijkheden om jezelf na zo’n missie te verbeteren met nieuwe gear. Daarnaast is de multiplayer een stuk fijner uitgewerkt. Het lijkt een stap achteruit om van 6 tegen 6 terug te gaan naar 4 tegen 4, maar het zorgt voor meer duidelijkheid en balans. En tot slot hebben de verschillende strikemissies me op het puntje van mijn stoel gehouden. Ik wilde telkens meer en dan heb je het als game goed voor elkaar.

Wat is opvallend?

Waar ik Destiny 2 een stuk beter vind dan zijn voorganger, is er op het internet een vocale groep die zijn ongenoegen over de game uit. Zij zijn niet tevreden over hoe de game in elkaar zit en laten dat ook weten. Ontwikkelaar Bungie is druk bezig om die problemen te tackelen en hopelijk zorgt dat er voor dat de totale ervaring alleen maar verbeterd wordt.

Destiny 2

Wil je meer weten over Destiny 2? Lees dan onze review die we destijds over de game uit brachten. En bekijk uiteraard ons dossier met WANT Awards om de beste games en gadgets van 2017 te checken.

Reageer op artikel:
Want Gaming Awards: Destiny 2 (stem en win vette prijzen)
Sluiten