Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 19 dec 2018

WANT Gaming Awards: F1 2018

Elk jaar zijn er altijd een paar titels waarvan je weet dat er een nieuw deel van komt. Het is voor de ontwikkelaar dan lastig om hele grote veranderingen door te voeren. Gelukkig is het de mensen van Codemasters dit jaar gelukt om in F1 2018 een mix te vinden tussen de elementen die al werkten en daar een aantal nieuwe dingen aan toe te voegen. Op die manier is het een totaalpakket geworden die ook na het beëindigen van het Formule 1-seizoen nog de moeite is om te spelen.

Wat maakte F1 2018 de moeite waard?

De belangrijkste reden om F1 2018 in huis te halen is omdat het gewoon een hele goede racegame is die voorzien is van alle elementen die je in een racegame wilt hebben. De game maakt gebruik van alle officiële licenties. Dat betekent dat je dus aan de slag kan met alle bekende namen en teams over alle beschikbare circuits die ook in dit seizoen werden aangedaan. Daarbij helpt het dat de game ook voorzien is van intro’s en tunes die je van de tv-uitzendingen kent.

Black Friday Gaming Deals

En als je dan gaat racen, dan loopt alles op rolletjes. Zeker wanneer je een aantal hulpfuncties uit zet en de game op een hoger niveau zet, zul je merken dat je te maken krijgt met een behoorlijk mooie strijd. Daarbij helpt het dat de game technisch goed in elkaar zit en alles dus soepel loopt. De voldoening wanneer je met een mindere wagen op een recht stuk richting een Mercedes toe kruipt en daar dankzij een uitremactie voorbij gaat, is grandioos.

F1 2018

Toch ligt het sterkste element van F1 2018 niet in de gameplay. Het is wat mij betreft de aankleding van de game, waarbij je te maken hebt met een carrièremodus waar ook veel buiten de baan gebeurt. Zo moet je proberen goed te presteren om op die manier upgrades voor je wagen vrij te spelen, heb je een rivaliteit met andere coureurs, die je uitdaagt om het steeds beter te doen en hebben de antwoorden die je geeft in interviews invloed op jouw positie binnen het team en hoe groot de kans is dat je het jaar daarop in een beter team rijdt. Op die manier is het totaalplaatje van F1 2018 echt heel erg goed.

F1 2018

Ben je het daarmee eens? Bezoek dan dit artikel waarbij je kunt stemmen op je favoriete game en bovendien vele toffe prijzen kunt winnen. Heb je de game nog niet? Dan kun je hem hier scoren. En tot slot hebben we hier nog de uitgebreide review van de game.

Reageer op artikel:
WANT Gaming Awards: F1 2018
Sluiten