Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 14 dec 2018

WANT Gaming Awards: Far Cry 5

Far Cry 5 is één van die games waar we echt een tijd naar hebben uitgekeken. En toen de game begin dit jaar uitkwam, was het eigenlijk precies wat we er van hadden verwacht. Dat is in het geval van Far Cry 5 overigens alleen maar positief bedoeld.

Wat maakte Far Cry 5 de moeite waard?

Far Cry 5 neemt je mee naar het fictieve Hope County in de Amerikaanse Staat Montana. Aan het begin van het spel krijg je de opdracht om een sekteleider te arresteren. Dat gaat echter volledig mis. Gelukkig lukt het je, zij het net aan, te ontsnappen. Vanaf dat moment begint jouw strijd tegen Joseph Seed en zijn familie, die de macht in de valei naar zich toe hebben getrokken.

Far Cry 5

Die strijd kun je op verschillende manieren aangaan. Ten eerste heb je een groot aantal missies waarbij je van alles en nog wat moet doen. Daarnaast kun je er voor kiezen om zoveel mogelijk chaos te veroorzaken, waardoor de macht van de sekte slinkt. Om de zoveel tijd bereik je op die manier een soort checkpoint. Op dat moment word je automatisch in een grote verhalende missie getrokken, waarbij je het aan de stok krijgt met één van de verschillende familieleden van Joseph Seed en waarbij je alles op alles moet zetten om daar heelhuids uit te komen.

Far Cry 5 Gamereleases

Gelukkig sta je er in de game niet alleen voor. Op elk gewenst moment kan je bijgestaan worden door iemand die je in het verleden hebt geholpen. Dat kan een mens zijn, maar er zijn ook dieren die je bijstaan. Je kunt je rechterhand verschillende opdrachten geven, zoals het geruisloos uitschakelen van een vijand. Of je gaat juist voor het ruigere werk en neemt iemand mee die vooral van explosies houdt.

Far Cry 5

En dat alles in een grote open omgeving waar je kunt gaan en staan waar je wilt. Soms is de game wat chaotisch en is het schietsysteem niet altijd even precies, maar over het algemeen is Far Cry 5 een game waar ik alleen maar lol mee heb gehad.

Ben je het daarmee eens? Bezoek dan dit artikel waarbij je kunt stemmen op je favoriete game en bovendien vele toffe prijzen kunt winnen. Heb je de game nog niet? Dan kun je hem hier scoren. En tot slot hebben we hier nog de uitgebreide review van de game.

Reageer op artikel:
WANT Gaming Awards: Far Cry 5
Sluiten