Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 22 dec 2018

WANT Gaming Awards: FIFA 19

Als er een verkiezing zou zijn met de meest populaire game van het jaar, dan is de kans groot dat FIFA 19 die zou winnen. Jaar in, jaar uit, is het nieuwste deel in de FIFA-reeks min of meer verplichte kost. Het is immers heerlijk om met een paar vrienden op de bank de game te spelen, maar tegelijkertijd is er ook genoeg te doen wanneer je de game in je eentje of online speelt. FIFA 19 wist wat dat betreft de lijn van de reeks door te trekken.

Wat maakte FIFA 19 de moeite waard?

Als we eerlijk zouden moeten zijn, dan is er in FIFA 19 ten op zichte van FIFA 19 niet enorm veel nieuws. Ja, je hebt nu een soort van partymodus, waarbij je de games kunt spelen met aangepaste regels. Denk daaraan de optie om een speler uit het veld te halen op het moment dat je scoort of een potje spelen zonder dat je aan buitenspel doet.

FIFA 19, FIFA 19 Review, Review

Het zijn echter de standaard ingrediënten die de game de moeite waard maken. Zo is Ultimate Team ook dit jaar weer een groot succes. De drang om het perfecte team bij elkaar te verzamelen is erg groot. Net als vorig jaar krijg je daarbij wekelijks de kans om spelers uit het Team of the Week te scoren, zijn er legendarische spelers uit het verleden en heb je natuurlijk de marketplace waar je topspelers kunt kopen. Voor de esporters van FIFA 19 is er genoeg te doen, maar gelukkig is de modus ook wat toegankelijker geworden, zodat het ook speelbaar is voor hen die niet de tijd hebben om er week twintig uur of meer in de game te stoppen.

FIFA 20

Ook keert The Journey terug, waarbij je andermaal een mix tussen verhaal en verschillende speciale wedstrijden voorgeschoteld krijgt. Alle personages uit de voorgaande twee delen komen terug en je hebt daarin nu de mogelijkheid om per keer te bepalen met welke speler je aan de slag gaat. Als Alex Hunter mag je het proberen bij internationale topclubs, terwijl zijn halfzus Kim probeert een vaste plek in het Amerikaanse nationale team te veroveren.

FIFA 19

En dan heb je nog de standaard modi waarbij je een team onder je hoede neemt en daarmee een carrière opbouwt. Daarbij moet je goed opletten wanneer je een slag kunt slaan op de transfermarkt om op die manier jonge talenten in huis te halen. Zodoende kun je proberen om met Ajax de Champions League te winnen. En dan de echte, want de licenties van de Europa en Champions League vind je ook in FIFA 19. Daarmee is het niet de meest spannende game van het jaar, maar wel één waar je telkens op terug kunt vallen.

Ben je het daarmee eens? Bezoek dan dit artikel waarbij je kunt stemmen op je favoriete game en bovendien vele toffe prijzen kunt winnen. Heb je de game nog niet? Dan kun je hem hier scoren. En tot slot hebben we hier nog de uitgebreide review van de game.

Reageer op artikel:
WANT Gaming Awards: FIFA 19
Sluiten