Gaming 22 dec 2018 Jelle van Es

WANT Gaming Awards: Forza Horizon 4

Wie enkel een Xbox One als spelcomputer heeft, heeft dit jaar heel wat toffe exclusieve games gemist. Op de PlayStation 4 en Nintendo Switch zijn simpelweg meer exclusieve toppers verschenen. Games waarvoor je blind een spelcomputer aanschaft. De Xbox One moest het doen met Sea of Thieves, welke eigenlijk alleen geschikt is om met vrienden te spelen en Forza Horizon 4. Die laatste is gelukkig wel in één klap één van de beste racegames van dit jaar.

Wat maakte Forza Horizon 4 de moeite waard?

Waar het in de Forza Motorsport-reeks draait om echte races en circuits, daar gaat het in de Forza Horizon-reeks meer om fun. Ook deze keer reis je af naar een groot festival om daar een naam voor jezelf op te bouwen. De game speelt zich af in een Schotse omgeving, waarbij je een mix krijgt tussen groene weilanden en kleine dorpjes aan de ene kant en bergen en grote steden aan de andere kant.

Forza Horizon 4

In de game zijn er verschillende soorten wagens waarmee je in verschillende soorten races aan de slag kunt gaan. De ene keer scheur je met luxe sportwagens over de grote snelwegen, terwijl je de keer daarop juist met een terreinwagen over de kleine paadjes mag scheuren. Er is veel te doen in de game qua races en er is zeer veel variatie.

Maar ook het los rondrijden door de wereld van Forza Horizon 4 is de moeite waard. Zo verdien je simpelweg experiencepunten wanneer je op een toffe manier rondscheurt. Denk daarbij aan de mogelijkheid om te driften of juist hoge snelheden te haeln. Het combineren van verschillende acties op een rij zorgt er voor dat de multiplier omhoog gaat en je dus in één klap een hoge score krijgt.

Forza Horizon 4

Ook zul je in de wereld veel bonusborden of speciale oldtimers kunnen vinden. Dat eerste om extra geld te verdienen om daarna nieuwe wagens aan te schaffen en dat laatste is juist om je collectie aan te vullen. Tel hierbij de ijzersterke soundtrack die je via verschillende radiostations mag aanhoren bij op en je hebt een absolute must-have.

Ben je het daarmee eens? Bezoek dan dit artikel waarbij je kunt stemmen op je favoriete game en bovendien vele toffe prijzen kunt winnen. Heb je de game nog niet? Dan kun je hem hier scoren. En tot slot hebben we hier nog de uitgebreide review van de game.

Reageer op artikel:
WANT Gaming Awards: Forza Horizon 4
Sluiten