Jelle van Es
Jelle van Es Gaming 15 dec 2018

WANT Gaming Awards: God of War

Het voorjaar van 2018 kende een aantal zeer interessante titels. Toch was het God of War die echt indruk maakte. De game was een reboot van de serie. In plaats van het Oude Griekenland zagen we nu Kratos in de Noorse gebieden. Daar is zijn partner net overleden en gaat hij samen met zijn zoon Artreus op reis om hem klaar te maken voor het zware leven wat hem te wachten staat.

Wat maakte God of War de moeite waard?

God of War is een mooie mix van verschillende elementen. Ten eerste is het nog altijd een actiegame van het hoogste niveau. De gevechten die je in de game voorgeschoteld krijgt zijn hard en boeiend. Bovendien komt het geheel op een indrukwekkendere wijze in beeld, omdat de actie nu wordt getoond van een camerastandpunt achter de schouder van Kratos.

Topgames uit 2018 God of War PS5

Daarnaast zitten er nu veel meer RPG en open wereld-elementen in. Je verzamelt experiencepunten door vijanden te verslaan waarmee je vervolgens weer in levels omhoog gaat en vaardigheden vrijspeelt. Ook verzamel je tijdens je tocht goud en voorwerpen, waarmee je Kratos en Artreus verbetert. Artreus staat Kratos bij met zijn boog en kan zodoende pijlen op de vijanden afvuren.

God of War

Ook het open wereld-element van de game smaakt goed. Er is een duidelijke hoofdlijn die je kunt volgen en waarbij je van alles en nog wat meemaakt. Maar er zijn ook heel veel gebieden die je kunt ontdekken zonder dat het hoofdverhaal je er naar toe brengt. En als je dat doet, staan er vaak mooie beloningen tegenover.

God of War

Tel daar ook nog de fantastische graphics, het ijzersterke verhaal en de lengte bij op en je hebt een absolute topgame, waar ik nog met veel plezier aan terugdenk. Zonder twijfel één van de beste redenen om een PlayStation 4 in huis te halen.

Ben je het daarmee eens? Bezoek dan dit artikel waarbij je kunt stemmen op je favoriete game en bovendien vele toffe prijzen kunt winnen. Heb je de game nog niet? Dan kun je hem hier scoren. En tot slot hebben we hier nog de uitgebreide review van de game.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
WANT Gaming Awards: God of War
Sluiten