Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 26 dec 2018

WANT Gaming Awards: Hitman 2

Hitman 2 is de game die qua inhoud niet heel erg veel biedt. Althans, als je de game in één ruk wil uitspelen. De game kent missies die je op twee handen kunt tellen en als je een beetje vaardig bent, dan kun je daar redelijk snel doorheen. Maar dan speel je de game wel op een manier die niet helemaal de bedoeling is. Hitman 2 is een game die draait om vernuft en het volledig uitspelen van de levels, waarbij je je soms verbaast van wat er allemaal mogelijk is.

Wat maakte Hitman 2 de moeite waard?

Hitman 2 is een game die creativiteit beloond. Het is een titel waarbij je in elk nieuw level begint met een beetje rustig rondlopen. Je weet welke doelen je moet uitschakelen, maar het liefst doe je dat op een manier waarop niemand door heeft dat jij achter die moord zit. Daarbij zul je in het begin wat fouten maken, maar dat is niet erg. Sterker nog, ik moedig je aan om aan het begin van elk nieuw level gewoon als kip zonder kop rond te rennen om te zien waar bewakers zich bevinden en hoe zij reageren op jouw aanwezigheid. Ook kun je op die manier snel paden vinden die je anders zou hebben gemist.

PlayStation Store komt met kortingen in Games of a Generation-sale

Vervolgens ga je voor jezelf een planning maken. Je luistert naar diverse omstanders, die je soms van handige tips voorzien. Zo kom je er bijvoorbeeld achter dat jouw doelwit een afspraak heeft met een bepaald personage. Je gaat dan op zoek naar dat personage en probeert hem of haar zo stilletjes mogelijk om te brengen. Vervolgens pak je de kleding en verberg je het lijk, om daarna je doelwit te ontmoeten en door middel van sabotage hem of haar om te leggen. Dat klinkt simpel, maar blijkt in de praktijk lastiger dan dat je zou denken.

Hitman 2

En als het je dan lukt en je de missie afmaakt, dan krijg je daarna een overzicht van wat je allemaal hebt gedaan. En vooral wat je niet hebt gedaan. Dan blijkt hoe uitgebreid de game is en wat je er allemaal in kunt doen. Dat nodigt dan uit om de missie nog een keer te doen op een andere manier. Ook speel je op die manier extra’s vrij zoals een andere startlocatie of een bonusvoorwerp waarmee je kunt beginnen. Hitman 2 is zodoende de ideale game om te blijven spelen en te ontdekken.

Hitman 2

Ben je het daarmee eens? Bezoek dan dit artikel waarbij je kunt stemmen op je favoriete game en bovendien vele toffe prijzen kunt winnen. Heb je de game nog niet? Dan kun je hem hier scoren. En tot slot hebben we hier nog de uitgebreide review van de game.

Reageer op artikel:
WANT Gaming Awards: Hitman 2
Sluiten