Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 17 dec 2017

Want Gaming Awards: Horizon Zero Dawn (stem en win vette prijzen)

Nu het gamejaar 2017 er bijna op zit, kijken we terug op het afgelopen jaar. Via onze Want Gaming Awards willen we jullie vragen ons te laten weten wat je drie favoriete games zijn. Onder de deelnemers verdelen we een berg aan toffe games en goodies. En om het geheel nog wat extra aandacht te geven, blikken we terug op een aantal toffe games die afgelopen jaar zijn uitgekomen. Horizon Zero Dawn hoort daarbij bij de absolute top.

Is Horizon Zero Dawn de beste game van 2017?

Horizon Zero Dawn is zo’n game die al heel lang op ons verlanglijstje stond. Hij is gemaakt door de Nederlandse studio Guerilla Games en is sinds 2011 in ontwikkeling geweest. In 2015 werd hij op de E3 voor het eerst getoond, waar de game gelijk hoge ogen gooiden. Het duurde vervolgens anderhalf jaar voordat hij in de winkels lag. Maar toen dat het geval was, was het wel gelijk een mooi feest!

Waar gaat Horizon Zero Dawn over?

Horizon Zero Dawn neemt je mee naar een wereld waarin de mensheid er een flink zooitje van heeft gemaakt. Robotachtige wezens hebben de macht naar zich toe getrokken, waarbij mensen enkel nog in stammen wonen. Daarbij speelt geloof een belangrijke rol. Jij bent in dit geheel de jonge Alloy. Zij is als baby te vondeling gelegd en wordt door haar stam niet als volwaardig gezien. Aan Alloy om hen ongelijk te bewijzen en tegelijkertijd de wijde wereld te betreden om er achter te komen wat er precies aan de hand is.

beste ps4 games

Wat maakt de game zo tof?

Horizon Zero Dawn is in vele opzichten een absolute topgame. Het ziet er fantastisch uit, Alloy is een ijzersterk personage, de open wereld is uitgebreid en divers en het vechten met de verschillende vijanden is een klein feest. Het is een game die qua kwaliteit veel indruk maakt. Elke seconden die je in Horizon Zero Dawn doorbrengt is een nuttige seconde. Of je nou het hoofdverhaal volgt of gewoon lekker gaat jagen op de verschillende vijanden, alles zit van A tot Z uitstekend in elkaar.

Horizon Zero Dawn

Wat is opvallend?

Horizon Zero Dawn is één van de eerste games waar een PlayStation 4 Pro een meerwaarde bij biedt. De game ziet er in 4K fantastisch uit en maakt op waanzinnige wijze gebruik van de HDR-mogelijkheden. Het is een visueel spektakel om u tegen te zeggen.

Wil je meer weten over de game? Lees dan onze review die we destijds over de game uit brachten. En bekijk uiteraard ons dossier met WANT Awards om de beste games en gadgets van 2017 te checken.

Reageer op artikel:
Want Gaming Awards: Horizon Zero Dawn (stem en win vette prijzen)
Sluiten