Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 16 dec 2017

Want Gaming Awards: Mario Kart 8 Deluxe (stem en win vette prijzen)

Nu het gamejaar 2017 er bijna op zit, kijken we terug op het afgelopen jaar. Via onze Want Gaming Awards willen we jullie vragen ons te laten weten wat je drie favoriete games zijn. Dat doe je hier. Onder de deelnemers verdelen we een berg aan toffe games en goodies. En om het geheel nog wat extra aandacht te geven, blikken we terug op een aantal toffe games die afgelopen jaar zijn uitgekomen. Mario Kart 8 Deluxe is daarbij niet per se een nieuwe game. Maar voor hen die de Switch over hebben geslagen is het een groot feest.

Is Mario Kart 8 Deluxe de beste game van 2017?

Mario Kart 8 kwam een paar jaar geleden al op de Wii U uit en was toen één van de beste redenen om die console te halen. Inmiddels weten we dat de Wii U nooit het succes kende van de Wii en dat de Nintendo Switch het inmiddels al bijna beter doet. Met Mario Kart 8 Deluxe krijgt iedereen de kans om de game alsnog te spelen wanneer hij of zij hem op de Wii U heeft gemist. En als je hem daar wel op hebt gespeeld, dan is de game leuk genoeg om hem voor een tweede keer te halen.

Wat is Mario Kart 8 Deluxe?

Het spreekt redelijk voor zich dat het om een nieuwe kart-game binnen het Mario Kart-universum gaat. Mario Kart 8 Deluxe is de uitgebreidste titel tot nu toe. Het kent een berg aan personages en banen om mee los te gaan en kent uiteraard de nodige powerups om het je tegenstanders lastig te maken. Ook heb je diverse soorten voertuigen om mee los te gaan en kun je onderweg gebruik maken van verschillende shortcuts om sneller te zijn.

mario kart 8 deluxe

Wat maakt de game zo tof?

Mario Kart 8 Deluxe neemt de klassieke Mario Kart-gameplay en brengt dat naar het nieuwste niveau. Het is nergens echt revolutionair, maar wat het doet, doet het gewoon goed. Veel personages, een berg aan wapens en veel circuits.

Wat is opvallend?

Het is een ideale game om onderweg te spelen of mee te nemen bij vrienden, terwijl het tegelijkertijd ook een heerlijke game is om online te spelen tegen anderen. En het is fijn dat de game een volwaardige battle modus kent.

Wil je meer weten over Mario Kart 8 Deluxe? Lees dan onze review die we destijds over de game uit brachten. En bekijk uiteraard ons dossier met WANT Awards om de beste games en gadgets van 2017 te checken.

Reageer op artikel:
Want Gaming Awards: Mario Kart 8 Deluxe (stem en win vette prijzen)
Sluiten