Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 17 dec 2018

WANT Gaming Awards: Mario Tennis Aces

Elke nieuwe console van Nintendo lijkt verzekerd te zijn van een nieuw deel in een bepaalde franchise. Zo heeft de Nintendo Switch op dit moment al een nieuwe Zelda, een nieuwe Mario-game en komt er ook een nieuwe Animal Crossing aan. Verder kun je in Smash Bros. weer met elkaar knokken en is er ook een Mario Kart-game in de vorm van Mario Kart 8 Deluxe. Wat dat betreft verdient Nintendo niet de originaliteitsprijs. Maar maakt dat uit als de game die je voorgeschoteld krijgt gewoon leuk is? Ook Mario Tennis Aces is een game uit een bestaande franchise die gewoon enorm leuk is om te spelen.

Wat maakte Mario Tennis Aces de moeite waard?

Het sterkste punt van Mario Tennis Aces is zonder twijfel de gameplay. Je hebt een lading aan verschillende personages, waarbij elk personage gebruik maakt van een net wat andere stijl. Zo is het ene personage net wat sneller bij de bal, terwijl de andere over het algemeen de bal terugslaat met een bepaald effect. Het compleet begrijpen van alle personages alleen al kost je heel wat uren, maar dan op een positieve manier.

Mario Tennis Aces

Naast het verschil in personages, is elke rally ook weer wat anders. Als je de bal goed terugslaat, bouw je een powermeter op. Die kun je vervolgens gebruiken om speciale slagen uit te voeren of te gebruiken om de tijd in de game te vertragen. Met dat laatste is het dan weer mogelijk om het terugslaan van de bal op een juiste manier te timen en de rally naar je hand toe te trekken.

Mario Tennis Aces

Mario Tennis Aces komt het beste tot zijn recht wanneer je het tegen andere speelt. Dan heb je te maken met een goede hoeveelheid aan onvoorspelbaarheid en is simpelweg elke rally die je in de game speelt spannend. Dit kun je natuurlijk samen op de bank doen, maar het is ook mogelijk om online tegenstanders uit te dagen. Dat laatste werkt erg goed en heb ik zodoende urenlang gedaan.

Mario Tennis Aces

De game kent verder een zeer degelijk avontuur om in je eentje te beleven. Daarbij krijg je heel wat interessante uitdagingen voorgeschoteld, die jij dan moet overkomen. Soms lijkt zo’n wedstrijd oneerlijk, maar door te blijven spelen verdien je ook experiencepunten, waarmee je in levels omhoog gaat en zodoende beter wordt. Daarmee ben je ook helemaal klaar om de verschillende bazen in de game te gaan verslaan. Daarmee is Mario Tennis Aces zowel een game die ideaal is om samen te spelen als in je eentje.

Ben je het daarmee eens? Bezoek dan dit artikel waarbij je kunt stemmen op je favoriete game en bovendien vele toffe prijzen kunt winnen. Heb je de game nog niet? Dan kun je hem hier scoren. En tot slot hebben we hier nog de uitgebreide review van de game.

Reageer op artikel:
WANT Gaming Awards: Mario Tennis Aces
Sluiten