Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 20 dec 2018

WANT Gaming Awards: NBA 2K19

Sportgames zijn nou niet echt de meest spannende games die elk jaar uitkomen. Toch zijn het juist die titels die massaal gespeeld worden. In Europa is de FIFA-reeks zonder twijfel de meest populaire serie, maar in de Verenigde Staten staat de NBA 2K-serie steevast bovenaan. De reeks weet het gevoel van basketbal nagenoeg perfect over te brengen naar een game en met NBA 2K19 is dat niet anders. Het is een titel die ik dit jaar waarschijnlijk het meest gespeeld hebt en nog dagelijks opstart.

Wat maakte NBA 2K19 de moeite waard?

Het helpt natuurlijk als je een liefhebber bent van de NBA om NBA 2K19 te kunnen waarderen. Ik kijk dan ook dagelijks de samenvattingen van de belangrijkste wedstrijden. Maar zelfs als je dat niet hebt, biedt NBA 2K19 genoeg om te kunnen genieten van de game.

NBA 2K19

Zo keert in NBA 2K19 de MyCareer-modus terug. Daarin maak je je eigen personage aan en begin je een carrière in de NBA. Deze keer neemt de game je mee naar de G-League waarin je mag beginnen. Dat is zeg maar de competitie die onder de NBA zit en waaruit soms spelers die tijdens de Draft over het hoofd zijn gezien een tweede kans krijgen. De game kent een aardig verhaal, maar het is meer de reis naar de NBA die echt de moeite waard is. En als je daar dan eenmaal in zit, dan kun je per wedstrijd VC Coins verdienen en daarmee uiteindelijk je personage verbeteren en mee te strijden in het kampioenschap.

NBA 2K19 Prelude

Het is de modus waar ik de meeste tijd mee hebt doorgebracht, maar het is zeker niet de enige modus die de moeite waard is. Zo is de MyTeam-modus ook gewoon heel erg goed in NBA 2K19. Het is jammer dat je in Nederland geen toegang hebt tot de Auction House (dit in verband met de kansspelwet), maar buiten dat zijn er nog genoeg mogelijkheden om je team met superspelers uit te bouwen. Het helpt daarbij dat je elke week een lading aan nieuwe challenges krijgt, waardoor er altijd wat is te ontdekken.

NBA 2K19

Ook is de gameplay van de game gewoon heel erg goed. De animaties werken, je ziet dat de tegenstander zich aanpast aan de tactiek die je hanteert en het commentaar is van een ongekend hoog niveau. Daarmee is het een sportgame die zowel boeit als veel biedt en waarvan ik nog zeker een paar maanden ga genieten.

Black Friday Gaming Deals

Ben je het daarmee eens? Bezoek dan dit artikel waarbij je kunt stemmen op je favoriete game en bovendien vele toffe prijzen kunt winnen. Heb je de game nog niet? Dan kun je hem hier scoren. En tot slot hebben we hier nog de uitgebreide review van de game.

Reageer op artikel:
WANT Gaming Awards: NBA 2K19
Sluiten