Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 14 dec 2018

WANT Gaming Awards: Ni No Kuni 2

De eerste Ni No Kuni was een uniek project. Ontwikkelaar Level-5 ging daarbij een samenwerking aan met animatiestudio Ghibli. Het resulteerde in een JRPG die er fantastisch uit zag en bovendien erg interessant was. Ni No Kuni 2 ging enerzijds verder op die basis, maar deed tegelijkertijd ook heel veel dingen compleet anders. Het resulteerde in één van de betere JRPG’s van dit jaar.

Wat maakte Ni No Kuni 2 de moeite waard?

Ondanks dat er geen samenwerking meer was met Studio Ghibli maakte Ni No Kuni 2 gebruik van een zeer toffe stijl. De game had wat mij betreft wel wat meer cutscenes mogen krijgen waarin de pracht en praal van de game goed naar voren kwam. Het draait in de game om de jonge Koning Evan, die aan het begin van de game van de troon wordt verjaagd door een muizen-volk. Gelukkig wordt Evan bijgestaan door Roland, die uit de mensenwereld komt. Samen met hem en een aantal andere bondgenoten die je in het avontuur tegenkomt, besluit Evan een nieuw rijk te vormen.

Ni No Kuni 2

Ni No Kuni 2 biedt een interessante mix aan elementen. Het hoofdelement van de game is zonder twijfel het grote avontuur, waarbij Evan probeert om alle volken van de wereld waarin hij zich bevindt samen te laten komen onder één koninkrijk. Dit om in de toekomst verdere oorlogen en ellende te voorkomen. Daarbij is er echter een kwade kracht in het spel die andere plannen heeft.

Ni No Kuni 2 launchtrailer

Daarnaast heb je het element van het opbouwen van jouw koninkrijk. Je bouwt verschillende gebouwen en zet daar je dienaren aan het werk. Door dat te doen komt er geld in het laadje of speel je speciale wapens vrij die je daarna weer kunt laten maken. Ook zijn er in de wereld verschillende mensen die je kunt rekruteren, waardoor je koninkrijk groter en welvarender wordt. Daarvoor moet je echter bijna altijd een tegenprestatie leveren en zo heb je vele mini-quests die je moet voltooien.

Ni No Kuni 2

Ook kun je in de grote wereld diverse strategische gevechten aangaan, waarbij je een soort mini-RTS element krijgt voorgeschoteld en ook dat levert weer interessante gameplay op. En dan hebben we het nog niet gehad over de verschillende baasgevechten en speciale uitdagingen die je in de game tegenkomt. Daarmee is Ni No Kuni 2 echt een game die van alle markten thuis is en ik er met veel plezier op terug kijk.

Ni No Kuni 2

Ben je het daarmee eens? Bezoek dan dit artikel waarbij je kunt stemmen op je favoriete game en bovendien vele toffe prijzen kunt winnen. Heb je de game nog niet? Dan kun je hem hier scoren. En tot slot hebben we hier nog de uitgebreide review van de game.

Reageer op artikel:
WANT Gaming Awards: Ni No Kuni 2
Sluiten