Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 16 dec 2017

Want Gaming Awards: Persona 5 (stem en win vette prijzen)

Nu het gamejaar 2017 er bijna op zit, kijken we terug op het afgelopen jaar. Via onze Want Gaming Awards willen we jullie vragen ons te laten weten wat je drie favoriete games zijn. Dat doe je hier. Onder de deelnemers verdelen we een berg aan toffe games en goodies. En om het geheel nog wat extra aandacht te geven, blikken we terug op een aantal toffe games die afgelopen jaar zijn uitgekomen. Persona 5 liet zien dat het soms waard is om jaren op een game te wachten.

Is Persona 5 de beste game van 2017?

Persona 4 stamt immers uit 2009 (2008 als je de Japanse release mee rekent) en geldt als één van de beste Japanse RPG’s ooit. Na acht jaar wachten kwam Persona 5 eindelijk uit en liet zien dat het het wachten absoluut waard is. Het ontwikkelteam heeft over veel dingen in de game goed nagedacht en biedt enerzijds elementen die Persona 4 zo sterk maakte, maar anderzijds genoeg vernieuwing om Persona 5 gelijk bij het rijtje klassieke JRPG’s te scharen.

Waar gaat Persona 5 over?

Persona 5 neemt je mee naar Tokio, waar je in de huid van een student kruipt. Hij heeft in het verleden blijkbaar iets gedaan en krijgt nu een tweede kans in het leven. Daarbij komt hij terecht bij een pleegouder, die hem benadrukt dat hij het niet moet verpesten. En zo ga je braaf naar school. Al snel kom je er echter achter dat je over speciale krachten beschikt en naar een alternatieve wereld kan reizen. Daar kun je in verschillende dungeons proberen om de badguys uit de wereld op een ander pad te brengen, door hun hart aan te passen. Dat klinkt heerlijk zweverig, maar het werkt verrassend goed. Tussen de gevechten in dungeons door probeer je alsnog een normaal leven te leiden en relaties op te bouwen.

Persona 5

Wat maakt de game zo tof?

Het is de combinatie tussen variatie in de gameplay en het verhaal. De personages in Persona 5 zijn goed uitgewerkt en ondanks dat het een fantasievolle wereld is, overtuigen ze. Het vechtsysteem is lekker vlot en gevechten bieden genoeg strategische diepgang. Daarnaast is de game overgoten met een heerlijke visuele stijl en muzikale ondersteuning. Het is een game waar je constant plezier aan beleefd.

Persona 5

Wat is opvallend?

Waar Persona 4 zich afspeelt op het onbekende platteland, daar neemt Persona 5 je dus mee naar Tokio en kun je heel wat toeristische trekpleisters in de game bezoeken. Wie ooit in Tokio is geweest, voelt zich gelijk thuis en komt veel plekken tegen waar je in het echt waarschijnlijk ook bent geweest. En als je er nog nooit bent geweest, dan is dit een goede voorbereiding op een mogelijke reis.

Persona 5

Wil je meer weten over Persona 5? Lees dan onze review die we destijds over de game uit brachten. En bekijk uiteraard ons dossier met WANT Awards om de beste games en gadgets van 2017 te checken.

Reageer op artikel:
Want Gaming Awards: Persona 5 (stem en win vette prijzen)
Sluiten