Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 15 dec 2017

Want Gaming Awards: Prey (stem en win vette prijzen)

Nu het gamejaar 2017 er bijna op zit, kijken we terug op het afgelopen jaar. Via onze Want Gaming Awards willen we jullie vragen ons te laten weten wat je drie favoriete games zijn. Dat doe je hier. Onder de deelnemers verdelen we een berg aan toffe games en goodies. En om het geheel nog wat extra aandacht te geven, blikken we terug op een aantal toffe games die afgelopen jaar zijn uitgekomen. Prey is daarbij een game die een flink ontwikkelingstraject kende, maar dit jaar eindelijk uitkwam.

Is Prey de beste game van 2017?

Prey is niet de eerste game met deze naam. Ergens in 2006 kwam een gelijknamige game uit. Beide titels staan echter volledig los van elkaar. Prey uit 2017 neemt je mee naar een alternatieve wereld, waarin de speler terecht komt op een spacestation vlakbij de maan. Het is een flinke installatie, waar de mensheid verschillende proeven uitvoert. Jij speelt daarbij de rol van Morgan Yu, die aan het begin van de game in een fout experiment terecht komt en vanaf daar moet zien te overleven en vechten tegen buitenaardse wezens.

Waar gaat Prey over?

Zoals hierboven al gesteld ben jij Morgan Yu, die moet proberen te overleven in een spacestation, waar buitenaardse wezens de boel over hebben genomen. Het is een game die qua gameplay doet denken aan BioShock. Net als in die game ga je verschillende ruimtes af, leer je via audiotapes wat er precies gebeurd is, kun je overal voorwerpen oppakken en via skillpoints jezelf verbeteren. Het is een game met verschillende lagen en mogelijkheden om problemen op verschillende manieren op te lossen.

prey

Wat maakt de game zo tof?

Het is met name de vrijheid die Prey boeiend maakt. Aan het begin van de game is iedereen hetzelfde. Al snel leer je echter om te gaan met skillpoints en kun jezelf bepalen hoe je wilt spelen. Die vrijheid zorgt er voor dat Prey echt jouw avontuur wordt. Daarnaast zijn er tal van keuzemomenten, waarin jij moet bepalen hoe je een probleem aanpakt. Speel jij voor de good guy of ben je de egoïst die alleen aan zichzelf denkt? Er is niet zozeer een foute keuze.

Wat is opvallend?

Prey is typisch zo’n game die je voor een tweede keer kunt spelen. Door andere vaardigheden te leren zul je merken dat er verschillende wegen te nemen zijn om op een bepaald punt te komen. Ook is er een groot verschil in speelstijl wanneer je kiest voor een personage die vooral goed is met wapens of een personage die gebruik maakt van krachten die hij of zij van de aliens leert. Bovendien kost het je sowieso heel wat uur voordat je het einde van de game ziet.

Wil je meer weten over Prey? Lees dan onze review die we destijds over de game uit brachten. En bekijk uiteraard ons dossier met WANT Awards om de beste games en gadgets van 2017 te checken.

Reageer op artikel:
Want Gaming Awards: Prey (stem en win vette prijzen)
Sluiten