Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 25 dec 2018

WANT Gaming Awards: Red Dead Redemption 2

We hebben in het rijtje met artikelen rondom de Want Gaming Awards teruggeblikt op heel wat mooie games. Wat dat betreft is het gamejaar 2018 zeer mooi geweest. Toch is er één game die qua naam en hype boven de rest uitsteeg: Red Dead Redemption 2. De makers van GTA 5 kwamen met deze game op 26 oktober en dat zorgde er voor dat veel andere uitgevers besloten om de releasedatum van hun game aan te passen. Zo groot kan een game zijn.

Wat maakte Red Dead Redemption 2 de moeite waard?

Red Dead Redemption 2 deed eigenlijk alles wat we van de game wilde. Ja, achteraf gezien kun je wat commentaar leveren op de gekke dingen die NPC’s soms doen, maar dan ben je volgens mij op zoek naar fouten. Ik heb voornamelijk genoten van de game. Het neemt je mee naar het Wilde Westen, waar jij aan de slag gaat met Arthur Morgan. Je bent onderdeel van de Van der Linde-gang. Je bent een echte bandiet die koetsen overvalt, winkels beroofd en het uitvecht met de dienaars van de wet.

Red Dead Redemption 2

Het verhaal heeft mij daarbij altijd geboeid. Arthur is als personage geloofwaardig. Enerzijds is het een man die niet terugdeinst om geweld te gebruiken, anderzijds is het iemand die waarde hecht aan de vriendschappen die hij met de andere bendeleden heeft. Zodoende zit hij telkens in een dilema en dat maakt het verhaal interessant.

Red Dead Redemption 2

Wat echter nog sterker is, is de wereld waarin Red Dead Redemption 2 zich afspeelt. Deze is enorm groot en divers. Overal waar je komt is wel iets te beleven. Je kunt gaan jagen op verschillende beesten en de huiden daarvan gebruiken om upgrades te scoren of te verkopen om een extra zakcentje te verdienen. Ook kom je in de wereld verschillende personages tegen waar je interactie mee kunt hebben. Soms zijn het leden van een vijandige bende die je proberen te overvallen, terwijl je een keer daarop te maken krijgt met mensen die in nood zijn en jouw hulp heel goed kunnen gebruiken.

Red Dead Redemption 2

Ik heb echt zo enorm veel lol gehad met de game. En nog steeds. De online modus bracht wat mij betreft niet helemaal wat ik er van had gehoopt, maar alsnog biedt die genoeg potentie om wat uren in door te brengen. Het is mijn meest gespeelde game van dit jaar en eigenlijk ook wel mijn favoriet.

Ben je het daarmee eens? Bezoek dan dit artikel waarbij je kunt stemmen op je favoriete game en bovendien vele toffe prijzen kunt winnen. Heb je de game nog niet? Dan kun je hem hier scoren. En tot slot hebben we hier nog de uitgebreide review van de game.

Reageer op artikel:
WANT Gaming Awards: Red Dead Redemption 2
Sluiten