Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 18 dec 2017

Want Gaming Awards: Resident Evil 7 (stem en win vette prijzen)

Nu het gamejaar 2017 er bijna op zit, kijken we terug op het afgelopen jaar. Via onze Want Gaming Awards willen we jullie vragen ons te laten weten wat je drie favoriete games zijn. Dat doe je hier. Onder de deelnemers verdelen we een berg aan toffe games en goodies. En om het geheel nog wat extra aandacht te geven, blikken we terug op een aantal toffe games die afgelopen jaar zijn uitgekomen. Resident Evil 7 is er daar eentje van.

Is Resident Evil 7 de beste game van 2017?

Resident Evil 7 is zo’n typische game die je aan het einde van het jaar misschien zou zijn vergeten. Niet omdat dat hij niet de moeite waard is geweest, maar meer omdat de game alweer aan het begin van het jaar uitkwam. Nadat de reeks jarenlang meer op een actieshooter begon te lijken, ging Resident Evil 7 terug naar de basis: horror met jump scares. Het was een formule die goed werkte.

Resident Evil 7

Waar gaat Resident Evil 7 over?

Resident Evil 7 neemt je mee naar een oude plantage ergens in de Verenigde Staten. De hoofdrolspeler van de game is een paar jaar geleden zijn vriendin van het ene op het andere moment kwijtgeraakt en via een videoboodschap krijgt hij opeens een teken van leven. Dus ga je naar het verlaten huis, waar al snel blijkt dat je midden in een nachtmerrie terecht komt. Dit alles beleef je vanuit een first person view, waardoor de impact van bepaalde scenes veel groter is. Naarmate het avontuur vordert, krijg je toegang tot wapens om vijanden te verslaan, maar het is soms verstandiger om het op een lopen te zetten.

Resident Evil 7

Wat maakt de game zo tof?

Vanaf het eerste moment dat je het verlaten huis betreedt, weet je dat het goed mis zit. Resident Evil 7 is een game die je constant in spanning houdt en op sommige momenten je volledig kan verrassen. Het is een game waar je telkens het idee hebt een fout te maken waardoor je er aangaat. Hoewel het gevoel van de game anders is dan bij voorgaande Resident Evil-games, heeft het tegelijkertijd ook nog altijd bekende elementen als de green herbs. En je komt aan het einde van de game op een mooie manier een oude bekende tegen. Resident Evil 7 is een titel die het gamejaar 2017 op een heerlijke manier aftrapte en waar we met veel plezier op terugkijken.

Wat is opvallend?

Het meest opvallende aan Resident Evil 7 is toch wel dat het één van de weinige games is die volledig gebruik maakt van de PlayStation VR-bril. De game is er ook perfect voor met zijn first person view. Het maakt de game er niet minder eng op. Sterker nog, we hebben ons een paar keer goed kapot geschrokken.

Wil je meer weten over de game? Lees dan onze review die we destijds over de game uit brachten. En bekijk uiteraard ons dossier met WANT Awards om de beste games en gadgets van 2017 te checken.

Reageer op artikel:
Want Gaming Awards: Resident Evil 7 (stem en win vette prijzen)
Sluiten