Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 13 dec 2018

WANT Gaming Awards: Sea of Thieves

De Xbox One heeft niet een heel erg sterk jaar achter zich. Waar de PlayStation 4 grossierde in toffe exclusieve games, daar moest de Xbox One-gamer het met een paar titels doen. Begin 2018 verscheen in dat opzicht Sea of Thieves. Een game die niet voor iedereen geschikt is, maar waar anderen veel lol mee hebben gehad.

Wat maakte Sea of Thieves de moeite waard?

Sea of Thieves is ongeschikt als je de game in je eentje wil gaan spelen. In dat geval is het een titel die gewoon niet leuk is en waarbij de frustratie de overhand neemt. Bovendien is de kans groot dat je aan het begin van de game totaal niet begrijpt wat je moet doen. De makers van Sea of Thieves hebben het idee dat het leuk is voor de gebruikers om zelf achter dingen te komen, maar eigenlijk wordt je daardoor gedwongen om dingen op het internet op te zoeken.

Sea of Thieves

Maar als je de game met vrienden gaat spelen, dan is het een compleet ander verhaal. In dat geval kun je met zijn vieren plaatsnemen op een boot en de woeste zee overvaren. Communicatie tussen de verschillende spelers is dan belangrijk en samen ga je op avontuur. Wanneer je een andere boot tegenkomt, kun je dan gaan bepalen of je hem ontloopt of juist vol in de aanval gaat. Vooral dat laatste is enorm leuk om te doen. Eén iemand vaart dan rond, terwijl de andere de kanonnen bemannen en zo proberen om de tegenstander te laten zinken. En dan moet je ook nog zorgen dat je snel eventuele schade snel repareert. Als je de game op die manier speelt, is echt een compleet feest. Daarmee is Sea of Thieves een zeer interessante game, maar wel als je hem dus op deze manier speelt.

Sea of Thieves

Ben je het daarmee eens? Bezoek dan dit artikel waarbij je kunt stemmen op je favoriete game en bovendien vele toffe prijzen kunt winnen. Heb je de game nog niet? Dan kun je hem hier scoren. En tot slot hebben we hier nog de uitgebreide review van de game.

Reageer op artikel:
WANT Gaming Awards: Sea of Thieves
Sluiten