WANT Gaming Awards: Shadow of the Colossus

In het rijtje aan games die ik deze maand wil bespreken, probeer ik zoveel mogelijk originele games mee te nemen. Games die dit jaar voor het eerst zijn uitgekomen. Maar op elke regel geldt natuurlijk ook een uitzondering. En in dit geval gaat dat om Shadow of the Colossus. Een game die oorspronkelijk op de PlayStation 2 verscheen, op de PlayStation 3 vervolgens een HD-versie kreeg en nu op de PlayStation 4 een fantastische remake kent.

Wat maakte Shadow of the Colossus de moeite waard?

Shadow of the Colossus is een game die in het rijtje klassiekers staat. Een game die iedereen in zijn gameleven tenminste geprobeerd moet hebben. De game neemt je mee naar een mysterieus land, waar jij als jonge vent je onlangs overleden geliefde in een tempel legt. Volgens een legende kun je haar tot leven wekken wanneer je alle Colossi, reusachtige monsters, in het rijk weet te verslaan. Zo gezegd, zo gedaan. Op de rug van je trouwe paard rijd je door de grote open omgeving heen, waarbij het licht op jouw zwaard reflecteert en je de weg wijst naar de eerste de de beste Colossi.

Shadow of the Colossus

Shadow of the Colossus is zodoende een reeks aan baasgevechten, terwijl je tussendoor de wereld verkent en bekijkt hoe je bij een nieuwe baas terechtkomt. Dat klinkt als niet veel, maar omdat de gevechten zelf stuk voor stuk uniek en episch zijn, is dat eigenlijk geen probleem. Vele jaren na dato zijn de baasgevechten in Shadow of the Colossus nog nauwelijks overtreffen.

Shadow of the Colossus

Het verhaal wat je vervolgens beleeft is ook mooi. Maar dan in de zin dat jezelf voor een groot gedeelte moet interpreteren wat er in de wereld gebeurt en wat voor keuzes je daarin maakt. Wat ik wel kan zeggen, is dat de muziek van zeldzame klasse is en er voor zorgt dat de toch al fantastische gevechten alleen maar beter zijn.

Op de PlayStation 4 is de game van het begin af aan opgebouwd, waardoor het er bovendien fantastisch uitziet. Het is een behandeling waarvan je hoopt dat meer games uit het PlayStation 2-tijdperk op deze manier terugkomen. Het is een klassieker met een heerlijk nieuw jasje en een totaalpakket om van te genieten.

Shadow of the Colossus

Ben je het daarmee eens? Bezoek dan dit artikel waarbij je kunt stemmen op je favoriete game en bovendien vele toffe prijzen kunt winnen. Heb je de game nog niet? Dan kun je hem hier scoren. En tot slot hebben we hier nog de uitgebreide review van de game.

Reageer op artikel:
WANT Gaming Awards: Shadow of the Colossus
Sluiten