Jelle van Es
Jelle van Es Gaming 13 dec 2017

Want Gaming Awards: Shadow of War (stem en win vette prijzen)

Nu het gamejaar 2017 er bijna op zit, kijken we terug op het afgelopen jaar. Via onze Want Gaming Awards willen we jullie vragen ons te laten weten wat je drie favoriete games zijn. Dat doe je hier. Onder de deelnemers verdelen we een berg aan toffe games en goodies. En om het geheel nog wat extra aandacht te geven, blikken we terug op een aantal toffe games die afgelopen jaar zijn uitgekomen. Shadow of War hoort daar zeker bij en is een heerlijke actiegame.

Is Shadow of War de beste game van 2017?

Het lag in de lijn der verwachtingen. Zijn voorganger, Shadow of Mordor, was namelijk ook een absolute topgame. Om te kunnen genieten van Shadow of War hoeft je Shadow of Mordor niet gespeeld te hebben, maar dan mis je wel kleine insights. Toch is er nog genoeg te genieten in deze actiegame die veel diepgang kent en je constant weet te boeien.

Waar gaat Shadow of War over?

Shadow of War neemt je mee naar Tolkiens Middle Earth, waar jij in de huid kruipt van de ranger Tallon, die aan het begin van het eerste deel sterft en een tweede kans krijgt van Celebrimbor, de geest van een legendarische elf-lord. Als die combinatie neem je het op tegen het leger van Mordor, om zo wraak te nemen op de laffe moord op Tallon’s familie en tegelijkertijd de wereld van de ondergang te redden. In verschillende locaties krijg je diverse missies, waarbij je ook speciale orcs moet verslaan en zo een naam voor jezelf te maken.

Shadow of War Definitive Edition

Wat maakt de game zo tof?

Het tofste element aan Shadow of War is zonder twijfel het Nemesis-systeem. In diverse gebieden moet je een sterke vijand uitschakelen, maar die weg daar naar toe is niet gemakkelijk. Zo moet je eerst afrekenen met diverse handlangers. Lukt dat, dan verschijnen de sterkere generalen ten tonele en als je ook die weet te verslaan, dan kan het echte gevecht beginnen. Echter zullen vijanden zich aanpassen aan jouw tactieken. En als het iemand lukt om jou te verslaan, dan stijgt zijn aanzien en wordt hij een stuk lastiger om te verslaan. Ook is het tof om te zien dat elke Orc die je tegenkomt zijn eigen unieke karakter heeft. Hierdoor blijft het vechten goed.

Wat is opvallend?

Naast het feit dat het één van de eerste consolegames is die volledig gebruik maakt van de mogelijkheden die de Xbox One X biedt, is het een game die voornamelijk vanwege zijn schaal en vechtsysteem opvalt. De wereld van Shadow of War is groot en divers en er valt continu wat te bleven. Daarbij is het te gek om te knokken, want het vechtsysteem is super goed. In elk gevecht moet je op je hoede blijven, maar heb je tegelijkertijd een groot aantal vaardigheden die je in kunt zetten om vijanden af te maken. Het verslaan van een sterke vijand en hem daarbij gruwelijk afmaken is een absoluut hoogtepunt in de game.

Wil je meer weten over de game? Lees dan onze review die we destijds over de game uit brachten. En check uiteraard ons dossier met WANT Awards om de beste games en gadgets van 2017 te checken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Want Gaming Awards: Shadow of War (stem en win vette prijzen)
Sluiten