Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 21 dec 2018

WANT Gaming Awards: Shadow of the Tomb Raider

Sinds de eerste PlayStation hebben we als gamewereld kennisgemaakt met Lara Croft. Sinds die tijd heeft ze heel wat avonturen in verschillende games beleefd. Sommige games waren revolutionair voor zijn tijd, andere waren meer van hetzelfde. In 2013 besloot uitgever Square Enix de serie nieuw leven in te blazen met de reboot Tomb Raider. Na die game en het vervolg Rise of the Tomb Raider, kregen we dit jaar Shadow of the Tomb Raider, die de reboot-trilogie wat mij betreft op een sterke manier afsloot.

Wat maakte Shadow of the Tomb Raider de moeite waard?

De eerste twee dele in deze Tomb Raider reboot-trilogie waren simpelweg goed. Zeker het eerste deel zette de reeks weer op de kaart en was het uitstekend alternatief op de Uncharted-reeks. Rise of the Tomb Raider kende minder succes, dankzij een exclusiviteitsdeal voor de Xbox One die niet helemaal lekker liep. Met Shadow of the Tomb Raider zie je dat men heeft geleerd van eventuele fouten en weet hoe je een goede Tomb Raider-game moet maken.

Shadow of the Tomb Raider

Shadow of the Tomb Raider is een combinatie van verschillende elementen. Het is nog altijd een actie-avonturen game waarbij je puzzels moet oplossen en goed moet kijken hoe je een weg door bepaalde tombes werkt. Daarnaast is het een openwereld game, waarbij je in je omgeving van alles en nog wat kunt verzamelen en vervolgens daarmee voorwerpen of upgrades kan maken. En tot slot is het een actie game, waarbij je meer dan eens met een reeks aan vijanden te maken krijgt.

Shadow of the Tomb Raider

Dat alles wordt ondersteund door een verhaal dat niet heel sterk is, maar wel verameklijk genoeg is. Het is echter Lara zelf die als personage goed is uitgewerkt. Soms is ze nogal wat onnozel, maar over het algemeen staat ze haar mannetje en zijn de dialogen de moeite waard.

Visueel gezien is de game ook echt heel erg goed. Meer dan eens kom je op prachtige plekken terecht waar je echt even stil gaat staan om de omgeving eens goed in je op te nemen. Ook maakt de game gebruik van fantastische lichteffecten en zijn er hier en daar momenten waarop alles groots en chaotisch in beeld wordt gebracht. Als totaalpakket is Shadow of the Tomb Raider zodoende echt een uitstekende game.

Ben je het daarmee eens? Bezoek dan dit artikel waarbij je kunt stemmen op je favoriete game en bovendien vele toffe prijzen kunt winnen. Heb je de game nog niet? Dan kun je hem hier scoren. En tot slot hebben we hier nog de uitgebreide review van de game.

Reageer op artikel:
WANT Gaming Awards: Shadow of the Tomb Raider
Sluiten