Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 15 dec 2018

WANT Gaming Awards: SoulCalibur VI

Vechtgames zijn sinds het begin van de jaren negentig al beschikbaar. De games verkopen de laatste jaren niet zo goed als dat ze ooit deden, maar worden gelukkig nog wel vaak gemaakt. Het zijn namelijk heerlijke titels om in je eentje of samen met vrienden te spelen. Op de bank of online. In 2018 kregen we met SoulCalibur VI een uitstekend nieuw deel in de langlopende serie.

Wat maakte SoulCalibur VI de moeite waard?

Soulcalibur VI is een uitstekend voorbeeld van wat een goede vechtgame moet hebben. Ten eerste heb je een groot aantal, boeiende, personages, die qua vechtstijl genoeg van elkaar verschillen. Op dat gebied voldoet de game aan alle verwachtingen. Je hebt enorm veel vechters uit de voorgaande games die terugkeren. En deze wordt aangevuld met Geralt, het personage dat je kent uit The Witcher-reeks.

SoulCalibur VI

Daarmee kun je verschillende losse gevechten aangaan of er voor kiezen om in één van de twee verhalende modi los te gaan. Die laatste biedt veel uitdaging en variatie. Als je voornamelijk tegen de computer wil gaan knokken, dan is dit een modus om een tijd mee aan de slag te gaan.

SoulCalibur VI

Ook heb je de mogelijkheid om je eigen personage te maken. Daarbij zijn de opties om die te maken zeer uitgebreid. Als je een beetje creatief bent, dan kun je hier de meest waanzinnige creaties maken. En daar dan daarna mee los gaan. SoulCalibur VI kent daarnaast een uitstekende multiplayermodus, waarbij je online makkelijk tegen andere personages kunt gaan knokken. Elk potje is an sich de moeite waard, omdat het combatsysteem uitgebreid en diep is. Het is dat we dit jaar ook Dragon Ball FighterZ voorgeschoteld kregen, anders was dit zonder twijfel de must-have fighter van dit jaar.

SoulCalibur VI

Ben je het daarmee eens? Bezoek dan dit artikel waarbij je kunt stemmen op je favoriete game en bovendien vele toffe prijzen kunt winnen. Heb je de game nog niet? Dan kun je hem hier scoren. En tot slot hebben we hier nog de uitgebreide review van de game.

Reageer op artikel:
WANT Gaming Awards: SoulCalibur VI
Sluiten