Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 19 dec 2017

Want Gaming Awards: Wolfenstein 2 The New Colossus (stem en win vette prijzen)

Nu het gamejaar 2017 er bijna op zit, kijken we terug op het afgelopen jaar. Via onze Want Gaming Awards willen we jullie vragen ons te laten weten wat je drie favoriete games zijn. Onder de deelnemers verdelen we een berg aan toffe games en goodies. En om het geheel nog wat extra aandacht te geven, blikken we terug op een aantal toffe games die afgelopen jaar zijn uitgekomen. Wolfenstein 2 The New Colossus is daarbij één van de beste shooters.

Is Wolfenstein 2 The New Colossus de beste game van 2017?

En tegelijkertijd is de game ook de grootste kanshebber van de ‘Oh ja, die kwam dit jaar uit’-award. Hoewel het slechts twee maanden geleden is dat hij verscheen, had hij de meest ongelukkige releasedatum. Hij kwam immers tegelijkertijd uit met Super Mario Odyssey en Assassin’s Creed Origins. En drie topgames van formaat op één dag is misschien iets te veel van het goede. Toch is het een game waar ik mij enorm goed mee vermaakt heb.

Waar gaat Wolfenstein 2 The New Colossus over?

Wolfenstein 2 The New Colossus is de directe opvolger van The New Order en begint op het moment dat die laatste eindigt. BJ Blazkowicz leeft nog en gaat verder met zijn strijd tegen de Nazi’s die de Tweede Wereldoorlog in deze game hebben gewonnen. Daarbij heeft hij nu een extra reden: zijn vriendin is zwanger. Het slagveld verplaatst zich van Europa naar de Verenigde Staten waar je bekende en nieuwe vijanden tegenkomt in een boeiende shooter.

Wolfenstein 2 the new colossus

Wat maakt de game zo tof?

Wolfenstein 2 The New Colossus is een goed voorbeeld van een totaalplaatje. Als een shooter zit de game goed in elkaar. Je wordt continu in de actie gehouden, zonder dat het echt verveeld. Vijanden kun je op een lekkere gruwelijke wijze afknallen met je uitgebreide wapenarsenaal en er zit tussendoor ook nog een verhaal dat serieus de moeite waard is. Dat komt met name doordat de personages in de game goed zijn uitgewerkt. Met je medestrijders leef je mee, terwijl je voor je vijanden allemaal maar haat creëert.

Wolfenstein 2 The New Colossus

Wat is opvallend?

Ik vind het knap dat de ontwikkelaar van Wolfenstein 2 The New Colossus er voor gekozen heeft om puur een singleplayeravontuur te brengen. Geen verplicht multiplayer stuk waar niemand op zit te wachten, maar een hoofdverhaal dat je een goed aantal uur bezig houdt en vol zit met momenten zit die je nog lang bij zullen blijven. Een game van dit kwaliteitsniveau zien we graag vaker.

Wil je meer weten over Wolfenstein 2 The New Colossus? Lees dan onze review die we destijds over de game uit brachten. En bekijk uiteraard ons dossier met WANT Awards om de beste games en gadgets van 2017 te checken.

Reageer op artikel:
Want Gaming Awards: Wolfenstein 2 The New Colossus (stem en win vette prijzen)
Sluiten