Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 15 december 2018

WANT Gaming Awards: Yakuza 6

Ik ben altijd al een liefhebber geweest van de Japanse cultuur. Ik denk dat als je bent opgegroeid met games in de jaren negentig, dat je dat automatisch wel hebt, omdat de beste games toen uit Japan kwamen. Mijn liefde voor het land werd alleen maar groter toen ik het in 2006 voor het eerst bezocht. En inmiddels reis ik zo’n vier keer per jaar af naar Japan. En als ik daar niet ben, dan kan ik dankzij de Yakuza-games alsnog het gevoel hebben dat ik in Tokio ben. Dit jaar verscheen met Yakuza 6 het voorlopig laatste deel uit de reeks.

Wat maakte Yakuza 6 de moeite waard?

Yakuza 6 is de eerste game uit de reeks die voor de PlayStation 4 is ontwikkeld. Als gevolg daarvan ziet de game er een stuk beter uit dan zijn voorgangers. Daarnaast is het zo dat elke conversatie in de game is ingesproken door een stemacteur. Daardoor zijn de gesprekken die in de game gevoerd worden een stuk interessanter.

Yakuza 6

In Yakuza 6 ga je andermaal aan de slag met Kazuma Kiryu. Hij probeert elk deel zijn leven als lid van de Yakuza achter zich te laten. Maar elke keer gaat het mis. Nu is zijn geadopteerde dochter het slachtoffer van een auto-ongeluk en wil hij er achter komen wat er precies is gebeurd. Daarvoor wissel je de locaties tussen Tokio en Hiroshima met elkaar af.

Yakuza 6

Waar het hoofdverhaal serieus en meeslepend is, is er ook veel ruimte om allemaal gekke dingen in de game te doen. Yakuza 6 is gevuld met allemaal verschillende minigames, je hebt de mogelijkheid om je eigen honkbalteam op te starten en uit te bouwen, je kunt gaan daten met vrouwen of gewoon de arcadehallen in gaan en daar allemaal klassieke games te spelen.

Yakuza 6

Daarmee is Yakuza 6 een game die uitgebreid, vermakelijk en divers is. Het helpt natuurlijk als je iets met Japan hebt, maar dat hoeft natuurlijk niet. Ik denk dat Yakuza 6 voor iedereen die van games en een goed verhaal houdt geschikt is.

Yakuza 6

Ben je het daarmee eens? Bezoek dan dit artikel waarbij je kunt stemmen op je favoriete game en bovendien vele toffe prijzen kunt winnen. Heb je de game nog niet? Dan kun je hem hier scoren. En tot slot hebben we hier nog de uitgebreide review van de game.

Reageer op artikel:
WANT Gaming Awards: Yakuza 6
Sluiten