WANT to Have: 5 smartwatch alternatieven voor wie geen Apple Watch wil

De smartwatch van Apple, genaamd Apple Watch, is de laatste jaren uitgegroeid tot een populaire smartwatch. Er zijn echter nog veel meer smartwatches op de markt die zeker de moeite waard zijn. Heb je het niet zo met iOS, of wil je andere opties in een smartwatch? Dan hebben wij vijf smartwatches op een rij gezet die volgens ons ook een goede optie zijn.

1. Asus ZenWatch 3

Als je op zoek bent naar een goede smartwatch die compatibel is met Android, dan is de Asus ZenWatch 3 een goede om in gedachten te houden. Het horloge heeft een duidelijk display, handige knoppen en een lange batterijduur. Het heeft even geduurd voordat het horloge voorzien was van Android Wear 2.0, maar de update is nu beschikbaar. Een nadeel aan het horloge is dat hij geen hartslagmeter heeft, en ook geen GPS. Daarentegen heeft Het horloge ziet er niet alleen uit als een computer voor op je pols, maar ziet er ook uit als een luxe en stijlvol horloge waarvan je het bandje nog naar eigen smaak kunt aanpassen. Prijs: 249 euro.

smartwatch

2. Samsung Gear Sport

De smartwatch van Samsung heeft een helder scherm en een strak design, alleen beschikt hij over weinig originele apps. het horloge is erg geschikt voor hardlopers, omdat hij is voorzien van het offline afspelen van Spotify en een uitstekend werkende GPS. Dit horloge heeft een duidelijke focus op activiteit (goh..). Dit is niet alleen aan de functies te zien, maar ook aan het bandje van het horloge dat is gemaakt van silicone en dus sweat proof is. Een nadeel van dit horloge is het besturingssysteem: Tizen. Dit loopt wat achter op iOS en Android, waardoor je een aantal handige apps niet kunt downloaden. Prijs: 326 euro.

smartwatch

3. Casio Pro Trek Smart WSD-F20

Deze smartwatch van Casio is niet voor iedereen; het is er met name een voor mensen die van het outdoor-leven houden. Dit exemplaar is Casio’s tweede smartwatch, en is bestand tegen de meest ruige omstandigheden. Zo is hij bijvoorbeeld waterbestendig tot vijftig meter diep, heeft hij een ingebouwde barometer, magnetometer, GPS, GLONASS en een hartslagmeter. Hardlopers zullen goed uit hun voeten kunnen met dit horloge, maar voor wandelaars en klimmers is dit een mooi ding. Je kunt met dit horloge kaarten downloaden die je offline kunt gebruiken. Zo ben je altijd voorbereid tijdens je avonturen in de wildernis. Het horloge werkt op Android Wear 2.0. Aan dit horloge hangt dan ook een flink prijskaartje: 499 euro.

smartwatch

4. LG Watch Style

De LG Watch Style is in samenwerking met Google ontwikkeld, en is een mooie allround smartwatch. Een van de belangrijke features aan dit horloge is style, en daar heeft hij genoeg van. Als je kijkt naar de software van het horloge, dan kun je wel stellen dat je een klein platform van Google om je pols draagt. Dit horloge werd tegelijkertijd met de LG Watch Sport gepresenteerd tijdens de presentatie van Google’s nieuwe Android Wear 2.0. Het horloge mist veel sportieve-functies (die de Watch Sport wel heeft), maar daardoor is het wel een van meest platte smartwatches die op de markt is. Een hobbel in de weg: het horloge is nog niet te koop in Nederland. Maar niet getreurd. Met deze tips kun je hem wellicht alsnog in Nederland halen. Prijs: 203 euro.

smartwatch

Garmin Forerunner 735XT smartwatch

Dit horloge van Garmin valt misschien niet ‘officieel’ onder het labeltje van slim horloge, maar hij past zeker in dit rijtje thuis. Hij is namelijk wel voorzien van connectiviteit met je smartphone en werkt met Android en iOS. Als je een echte sportfanaat bent, en je het horloge voornamelijk daarvoor wil gebruiken, dan is dit een absolute topper. Garmin heeft zijn strepen als horlogemaker in de hardloopwereld ruimschoots verdiend, en heeft met de Forerunner 735XT dan ook een horloge dat je afgelegde afstand heel nauwkeurig meet. Daarnaast heeft het horloge een batterijduur van 14 uur. Prijs: 359 euro.

smartwatch

Wil je liever niet een paar honderd euro uitgeven aan een slim horloge, en heb jij aan een activity tracker ook wel genoeg? Dan hebben we hier de vijf beste voor je op een rijtje gezet.

Reageer op artikel:
WANT to Have: 5 smartwatch alternatieven voor wie geen Apple Watch wil
Sluiten