Want news: Instagram introduceert webprofielen

Instagram heeft vandaag, twee jaar na de start op de iPhone, een webversie gelanceerd. Hiermee ben je als gebruiker in staat om een webprofiel te creëren dat iets weg heeft van een Facebookprofiel.

In de ‘omslagfoto’ zie je roterende foto’s die je gemaakt hebt, daaronder stel je je profielfoto in met daarnaast een korte bio en volgers-statistieken. Daaronder worden alle foto thumbnails van nieuw naar oud georganiseerd weergegeven. Je ziet per maand wanneer ze genomen zijn. Als je op een foto klikt krijg je een vergroting met aan de zijkant de likes en comments.

Het is voor het eerst dat gebruikers likes en comments via het web kunnen achterlaten. Overigens is het niet raar dat de profielen eruit zien als Facebook‘s Timeline aangezien Facebook flink geïnvesteerd heeft in Instagram.

Op dit moment zijn er nog maar een aantal profielen die beschikken over een webversie. Volgens Instagram zullen binnen een paar dagen alle gebruikers toegang hebben tot hun webprofiel. Het webprofiel benader je overigens door instagram.com/gebruikersnaam in te typen. Maar waarschijnlijk moet je dus nog even geduld hebben.

Wat vinden jullie van Instagram’s webprofielen?

Reageer op artikel:
Want news: Instagram introduceert webprofielen
Sluiten