Daniel Koster
Daniel Koster Home 25 jan 2016

WANT.nl onderzoekt: zijn jullie toe aan een slim huis?

We spreken nu al een tijdje over het slimme huis. Een smart home zou iets van de toekomst zijn en logischerwijs komt deze toekomst elke dag weer een stapje dichterbij. Tenminste, op innovatief gebied. De vraag is natuurlijk of de gemiddelde Nederlander al klaar is voor het slimme huis en of ‘ie er überhaupt brood in ziet..

In het slimme huis zijn al je slimme apparaten gekoppeld

Het principe van het smart home is je vast bekend. Het idee is dat je al je slimme apparaten via het internet met elkaar zijn verbonden. Op die manier heb je de volledige controle over je huis. Je kunt hierbij allerlei zaken via jouw smartphone of een speciale afstandsbediening regelen. De verlichting kun je aan- en uitzetten vanuit je bed. Via een slimme thermostaat is je huis op tijd heerlijk verwarmd. De koffie staat al dampend ‘s ochtends voor je klaar als je je bed uitstapt. Via beveiligingscamera’s houd je je huis in de gaten. Deuren maak je open met je vingerafdruk of via een irisscanner met je iris. Schoonmaken is ook verleden tijd met een robotstofzuiger die je via je smartphone bedient.

Laat ons je mening horen!

Dat klinkt ideaal, maar het moet wel perfect werken en het zou ook wat extra energie kunnen kosten. Slimme apparaten kosten namelijk wel energie. Uiteraard komt er ook een kostenplaatje om de hoek kijken bij het aanschaffen van de slimme apparaten. Kortom, wegen de voordelen tegen de nadelen op? Wij willen graag weten wat de Nederlander van het slimme huis vindt. Laat je stem via de onderstaande polls weten. Wij zijn benieuwd!

Reageer op artikel:
WANT.nl onderzoekt: zijn jullie toe aan een slim huis?
Sluiten