Robert Kroes
Robert Kroes Tech 4 feb 2021

WANT NoBitcoin lunch: Bitcoin stijgt, Ethereum en Elon Musk pompen

Tijdens deze lunch-update bekijken we natuurlijk de actuele prijs van de Bitcoin en de prijzen van de 25 belangrijkste cryptomunten. Daarnaast bekijken we hoe Elon Musk zich weer op Dogecoin (DOGE) stort. Ook laten we zien hoe de recordrally van Ethereum (ETH) voor extra interesse voor Defi tokens zorgt.

We beginnen, zoals je gewend bent, met de actuele prijs voor de Bitcoin en top 25 cryptomunten.

Bitcoin stijgt, maar andere cryptomunten stijgen sneller

Op het moment van schrijven noteert de Bitcoin een koers van EUR 31.440,42 ($ 37.827,50) en dat is 4,37% hoger dan tijdens de lunch van gisteren en ook aanzienlijk hoger dan tijdens de lunch van afgelopen dinsdag. De rest van de cryptomarkt ziet er ook positief uit, al noteren sommige cryptomunten verlies. ChainLink (LINK) verliest met – 3,33% het meest. Het overgrote deel van de markt presteert echter positief. Zo noteert Dogecoin (DOGE) een + van 59,98%, en valt ook Aave (AAVE) met een plus van 34,61% op. Grootste stijger is echter Defi token UMA (UMA) dat zich met een koersstijging van 152,09% in 24 uur in de top 25 cryptomunten meldt. Uiteraard kun je alle cryptoprijzen 24 uur per dag live bekijken op de site van Tradeincrypto.com

Elon Musk stort zich weer op Dogecoin (DOGE)

Elon Musk kondigde gisteren aan dat hij even van Twitter zou verdwijnen. Dat ‘even’ bleken we letterlijk te moeten nemen, want hij is weer terug. Wel heeft hij de #Bitcoin uit zijn profiel gehaald en blijkt hij Dogecoin (DOGE) weer hartstochtelijk te promoten. Het valt op dat zijn verwijdering van Bitcoin niet tot een zichtbare negatieve invloed op de koers leidt. Zijn eerdere support zorgde maandag namelijk wel voor een koersstijging.

De koers van de Dogecoin (DOGE) stijgt wel weer razendsnel door zijn enthousiaste tweets, waarvan je er hieronder een aantal ziet.

Met zijn laatste Tweet lijkt Elon Musk zich af te zetten tegen de koersdaling die we eerder voor Dogecoin zagen na de pump. Ook lijkt hij aansluiting te zoeken bij de WallStreetBets beweging. Op Twitter is er inmiddels sprake van een heuse ‘dogearmy’. Ook cryptobeurzen springen in door meer handelsmogelijkheden voor Doge te bieden.

Recordrally Ethereum (ETH) leidt tot stijging Defi tokens

Ondertussen blijft Ethereum (ETH) op recordkoers. Inmiddels ligt het nieuwe koersrecord op $ 1.700,- en verwachten analisten dat de prijs van Ethereum (ETH) nog veel verder stijgt. Sommigen voorzien voor eind van het jaar een koers van $ 20.000,- voor de een na grootste cryptomunt. Opvallend is dat de Defi-tokens die hoofdzakelijk via de Ethereum blockchain opereren steeds populairder worden. Prijsstijgingen van meer dan 100% in 24 uur worden genoteerd, zoals je hiervoor kon lezen. Het lijkt erop dat Defi dan ook steeds populairder wordt. Onze collega’s van Tradeincrypto.com laten je zien wat Defi inhoudt en hoe de meest populaire Defi tokens presteren.

In al dit rumoer over Altcoins zouden we haast over het hoofd zien dat Bitcoin ondertussen ook stijgt. Vanavond gaan we hier tijdens onze Bitcoin Break verder op in.

 

Reageer op artikel:
WANT NoBitcoin lunch: Bitcoin stijgt, Ethereum en Elon Musk pompen
Sluiten