WANT NoBitcoin update: Wat doen Ethereum en VeChain? En…

Tech Robert Kroes 4 mrt 2021
Leestijd: 3 minuten

Inmiddels loopt ook in Amerika de handelsdag op zijn einde. Welke prijs noteert de Bitcoin en hoe staat de cryptomarkt ervoor? Wij zetten de actuele cijfers op een rij. Ook kijken we naar de koersverwachtingen voor Ethereum, Cardano en VeChain. Tot slot vragen we ons af of de Bitcoin geschikt is als betaalmiddel.

De actuele prijzen van Bitcoin en de belangrijkste Altcoins

Bitcoin stijgt door, cryptomarkt blijft positief

Op het moment van schrijven noteert de Bitcoin prijs EUR 42.164,20 ($ 50.899,37) en dat is 6,83% hoger dan gisterenavond, maar lager dan vanmiddag en dat kan, zoals we vanmiddag aangaven, voor spannende momenten voor de Bitcoin zorgen.

Ook de rest van de cryptomarkt is positief. We zien op de stable coins na alleen groene cijfers, waarbij Cosmos (ATOM), met een koersstijging van 14,89% in 24 uur het hoogste rendement biedt. In het overzicht met live cryptoprijzen van Tradeincrypto.com zie je de laatste stand van zaken.

Gaat Ethereum (ETH) weer op weg naar een koersrecord?

Er zijn 3 belangrijke indicatoren die erop duiden dat Ethereum (ETH) weer op weg is naar $ 2.000,- na de correctie van eind februari. Zo hebben zowel institutionele futurehandelaar CME als investeringsmaatschappij Grayscale succesvolle mogelijkheden tot investeren in Ethereum geïntroduceerd voor institutionele investeerders.

Daarnaast wordt er steeds meer Ethereum (ETH) in DeFi gebruikt, zo is er momenteel voor 21 miljard aan waarde geblokkeerd.

Tot slot willen steeds meer bedrijven gebruik maken van de mogelijkheid die Ethereum biedt om als onderpand voor zakelijke leningen te dienen. De markt stijgt snel en raakt daarmee oververhit. Bovendien is er rekening te houden met de andere kant van deze cryptomunt. De verwachting is dan ook dat de weg naar $ 2.000,- niet zonder tussentijdse correcties zal verlopen.

VeChain maakt zich op voor koersuitbraak

Een van de ‘sleeping giants’ in de cryptomarkt is volgens veel investeerders de VeChain (VET). Nadat de cryptomunt al jaren stabiele koersen laat zien lijkt de koers nu aan een bullish breakout begonnen te zijn. Dat dit een lang verwachte break-out is kan je zien aan de technische analyses, want de rally zal volgens sommige insiders zorgen voor een prijsexplosie van liefst 1.500% (inderdaad, vijftienhonderd procent). De enige weerstand die daarvoor nog gebroken moet worden is het koersrecord, dat in februari op $ 0,063 gezet werd. Als dit lukt ziet men de koers doorstijgen tot $ 0,63. Uiteraard kan je meer lezen over de cryptomunt die alleen vandaag al een winst van meer dan 25% noteerde.

Is Bitcoin een betaalmiddel?

Tot slot staan we nog even stil bij de Bitcoin. Deze kent natuurlijk veel toepassingen. Een van die toepassingen is de functie van betaalmiddel. Onze collega’s van Tradeincrypto.com namen de proef op de som. Dit leverde grappige filmpjes en een bijzondere conclusie op.

Er is dus weer genoeg te volgen en dat blijven wij voor je doen.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen