Rutger Houweling
Rutger Houweling Cars 18 jul 2016

Review: de nieuwe SEAT Ateca is een heerlijke SUV om in te rijden

Het gaat goed met SEAT! Dat heeft SEAT dan ook allemaal aan zichzelf te danken. Innovatie en prachtig design staan centraal en auto’s als de Leon en de Ibiza zijn uitermate populair. SEAT vond het dan ook tijd om met de SEAT Ateca een nieuw segment te betreden. Een betaalbare SUV (vanaf 25.900 euro) boordevol innovaties die het dagelijks leven een beetje onalledaagser maakt.

Als nieuwsgierige millennial (met niet al te veel autokennis) wilde ik die innovaties graag van dichtbij bekijken, maar ook ervaren of de auto nog comfortabeler aanvoelt dan een Auping matras. Dus pakte ik mijn privéjet en vloog naar Barcelona. Waarom? De auto is immers in Barcelona gecreëerd, een stad die hoogstaand design ademt. Nu kan ik een long read over de nieuwe Ateca uitschrijven, maar het maken en kijken van video’s is veel leuker joh. Check it out:

Toffe video, prachtige auto, right?! Wij maken nog veel meer te gekke video’s. Abonneer je dan ook hieronder op ons YouTube-kanaal:

Geen paaltjes tikken dankzij de Top view camera & Park Assist

Video gezien? Top! Dan ga ik je ook niet meer vertellen dat de nieuwe Ateca voorzien is van een elektrische achterklep met voetbediening, een heart beat startbutton, Full LED-koplampen, een sleutelloossysteem, een mediasysteem met een 8-inch touchscreen en Full Link, een draadloze oplader, een file- en rijstrook-assistent en een blinde spot detectie. Maar wat ik wél ga vertellen is dat de nieuwe Ateca van een Top view camera & Park Assist is voorzien. De auto fileparkeert zichzelf in waardoor jij niet meer eeuwig hoeft te zwoegen, en je kunt daadwerkelijk alles om je heen kunt bekijken! Zowel via de zijkanten en de voor- en achterkant. Lang niet slecht SEAT. Om dit te testen heb ik zelfs met compleet geblindeerde ramen gereden. Super spannend.

Drie uitvoeringen: Reference, Style en Xcellence

Het chille van een nieuwe auto is, is dat je ‘m helemaal naar smaak kunt inrichten. O écht? Ja echt! Hier vind je dan ook alle aanvullende informatie over de SEAT Ateca. Oké doei en tot de volgende video!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

In samenwerking met SEAT

Reageer op artikel:
Review: de nieuwe SEAT Ateca is een heerlijke SUV om in te rijden
Sluiten