WANT Spellenkast – 30 Seconds Everyday Life Review

We schrijven doorgaans over de tofste games, gadgets en apps. Maar, ook in the real world is er nog genoeg entertainment waar je geen scherm voor nodig hebt. Juist, bord- en kaartspellen. Deze gaan we in deze nieuwe rubriek onder de loep nemen. En nee, we gaan niet op bezoek bij de plaatselijke bridgeclub, maar richten ons op (bord)spellen die leuk zijn voor niet zo jong, en niet zo oud. We schreven al eerder over iKNOW. Dit keer aan de beurt: 30 Seconds Everyday Life.

want spellenkast 30 seconds everyday life

30 Seconds lijken lang voor alledaagse dingen, maar schijn bedriegt

De meningen over de nieuwe variant van 30 Seconds zijn verdeeld. Sommigen baalden dat de onmogelijke, “ik heb geen idee wie dit is”-onderwerpen er niet meer in zaten. Ik vond het juist wel vermakelijk. Het is een hele andere manier van spelen. Probeer maar eens ‘bloemkoolrijst’ uit te leggen zonder de woorden bloemkool of rijst te gebruiken. Eerlijk toegegeven, sommige zijn overdreven makkelijk, zoals ‘lippenstift’, maar die simpele zitten ook in de originele. Ik ben in ieder geval erg blij dat ik niet meer naar een voetbaltrainer uit de jaren 80 hoef te kijken en me dan moet bedenken welk team hij ooit heeft gecoacht, en of die ene was die wel het EK wist te winnen. Bij 30 Seconds Everyday Life lijken de woorden op het eerste gezicht simpel, maar zodra de zandloper is omgedraaid, dan blijkt het toch lastiger dan verwacht. Ook hier is uren speelplezier gegarandeerd.

Ervaring met 30 Seconds? Dan kun je meteen met Everyday Life aan de gang

De speelwijze is hetzelfde als met de normale versie van 30 Seconds. Je hebt een bord, dobbelsteen, pionnen en een zandloper. Elk team moet met de dobbel gooien; 0 is het beste, 2 het slechtste. Deze aantallen worden namelijk van je totaal aantal geraden woorden afgetrokken. Vervolgens pak je een kaartje met de kleur van het vakje waar je op staat en is het go-time. Bij 30 Seconds Everyday Life is het aan te raden vooral creatief met woord te worden. Zo had iemand bij ons het lumineuze idee om eerst te zeggen “Als je verschillende substanties bij elkaar doet en gaat roeren, dan noem je dat…” Mengen. Juist.”Puree van appels?” Moes. “Oke, plak die twee om en nabij bij elkaar en dan krijg je…” Mengen? Moes? Mengelmoes! Wellicht is dat ook het grote verschil tussen beide edities, de oude versie is meer gebaseerd op kennis en deze meer op creativiteit. Dus pro-tip #2: zoek een teamgenoot die creabea is en je glijdt door de kaartjes heen.

want spellenkast 30 seconds everyday life

Aanrader?

Wij vinden van wel! Je moet gewoon de oude versie achter je laten en met een nieuwe start beginnen aan Everyday Life. Verzamel wat leuke mensen bij elkaar en je hebt een avond vol plezier!

30 Seconds Everyday Life wordt uitgegeven door 999 games. De game kost 36,99 euro en is hier te koop.

Reageer op artikel:
WANT Spellenkast – 30 Seconds Everyday Life Review
Sluiten