WANT to have: must-have goedkope gadgets van Xiaomi

In techland gaat een hoogwaardige kwaliteit en een lage prijs vaker niet dan wel goed samen. Daar zijn enkele uitzonderingen op, waaronder de producten van de Chinese fabrikant Xiaomi. Mocht je nog onbekend zijn met dit merk dan moet daar snel verandering in komen. Daarom hier onze favoriete toffe Xiaomi gadgets die je niet kunt laten liggen.

Wearable Xiaomi Mi Band 2

Wist je dat Xiaomi op dit moment Apple en Fitbit ver achter zich laat als we het hebben over wearables? De Chinese speler heeft op dit moment het grootste marktaandeel in wearables mede dankzij deze Xiaomi Mi Band 2.

De fitness tracker mag dan wel te koop zijn voor een budget prijs, maar levert resultaten die niet onderdoen voor duurdere exemplaren. De Mi Band 2 is de opvolger van de Mi Band en Mi Band 1S en is voor het eerst voorzien van een schermpje. De wearable kan je hartslag monitoren, je stappen, je slaappatroon, geeft notificaties weer wanneer je gebeld wordt, berichten binnen krijgt en is geschikt voor verschillende apps. De batterij gaat zo’n twintig dagen mee.

Voor slechts 28,99 dollar krijg je echt heel veel waar voor je geld met de Mi Band 2.

Xiaomi

Xiaomi Mi Bluetooth Speaker

Op het eerste gezicht ziet deze Bluetooth speaker er goed uit. Het design is compact en mooi afgewerkt met een aluminium body. De speaker is licht en daardoor ook gemakkelijk mee te nemen, niet geheel onbelangrijk bij een Bluetooth speaker.

Hij is gemakkelijk aan je laptop of smartphone te koppelen met Bluetooth 4.0. Daarnaast is de speaker ook voorzien van een belfunctie. Maar hoe klinkt het geluid? Gezien het compacte design heeft de speaker nog een luid en helder geluid. De kwaliteit van de audio gaat ook niet achteruit wanneer je hem harder zet. De batterij gaat zo’n zes tot zeven uur mee.

Conclusie: ook bij dit product krijg je goed waar voor je geld. De speaker kost namelijk maar 39,59 dollar op AliExpress.

Xiaomi

Xiaomi Mijia 1080p IP Camera

Wil je je huis zo veilig mogelijk maken en monitoren wat er gebeurt, ook al ben je zelf niet thuis? Dan is deze camera wellicht wat voor jou. De camera is voorzien infrarood nachtzicht met een bereik van tien meter, privé NAS en een 130-graden ingebouwde groothoek lens. Ten opzichte van het oude model van deze camera is hij erg verbeterd. Met name de software werkt erg gebruiksvriendelijk en hij is gemakkelijk te installeren.

Voor slechts 37,69 dollar haal je deze slimme camera in huis en maak je je huis weer wat slimmer. Weer echt een koopje als je het vergelijkt met andere soortgelijke producten.

Hybrid Earphones

Oordopjes en headphones komen in alle soorten en prijzen. Xiaomi krijgt al jaren lang complimenten over zijn oordopjes en daar hoort dit model ook bij. Deze Xiaomi Hybrid Earphones zijn bizar goedkoop voor hoe goed zij zijn.

De oordopjes worden geleverd zonder verdere accessoires, maar wat verwacht je ook voor slechts 25,13 euro. Vooral op het geluid scoren deze oordopjes hoge cijfers. Het is zeldzaam een dual-driver systeem te hebben in zulke goedkope oordopjes. Ben je op zoek naar nieuwe oordopjes maar geen zin veel geld uit te geven? Dan zijn deze zeker het proberen waard.

Xiaomi

Yi Sports Action Camera

In de action camera-markt is er een bekende grote naam die ver boven de concurrentie uitsteekt als het gaat om populariteit: GoPro. De camera’s van dat merk zijn echter vrij prijzig. Xiaomi gaat de strijd aan met GoPro en heeft ook een aantal action camera’s op de martk gebracht. Een daarvan is de Yi. Voor ongeveer 99,99 dollar is hij van jou.

Xiaomi’s camera wordt ook wel de GoPro killer genoemd. We hebben hem zelf niet getest, maar oordeel vooral zelf over de verschillen/overeenkosmten. Er staan veel video’s online waarin de beelden naast elkaar te zien zijn, zoals deze:

Oke, we geven toe dat we misschien wel een beetje fan zin van dit merk. Vooral de prijs-kwaliteit verhouding spreekt ons erg aan (en welke andere Hollander nou niet?!). Wist je trouwens al hoeveel toffe Xiaomi-gear je kunt kopen voor de prijs van één iPhone X? Bi-zar.

Reageer op artikel:
WANT to have: must-have goedkope gadgets van Xiaomi
Sluiten