WANT to Have: vijf handige fitnessgadgets voor gezondheidsjunks

Gezond, gezonder, gezondst. Dat wil je zijn. Dus sport je tot je een ons weegt, ook al gaat dat laatste vaak minder snel dan je vooraf dacht. Goede fitness gear biedt de uitkomst, want meten is weten. Vijf coole gadgets voor gezondheidsjunks.

Minimalisme is het codewoord

Er zijn heel wat horloges en armbanden die van alles bijhouden, allemaal zien ze er ongeveer hetzelfde uit en vaak zijn ze best prijzig. Een welkome uitzondering is de minimalistische Withings Go.

Geen knopjes, geen lichtjes, geen ingewikkeld gedoe. De Withings Go synchroniseert automatisch met de Withings Health Mate-app. De gadget volgt je bewegingen tijdens het lopen, rennen, zwemmen en slapen. Op het horloge zie je puur of je genoeg hebt bewogen op een dag. In de app worden meer details gegeven. Kost je iets meer dan 50 euro. fitness gear

Slimme sokken voor hardlopers

Als je echt smart wil doen, doe het dan met je sokken. Ja heus, er bestaat iets als een smart sock en die is gemaakt door Sensoria. Een uitkomst voor hardlopers.

De Sensoria-sokken bevatten sensoren die voor 100 procent uit textiel bestaan. Ze staan in verbinding met een afneembare enkelband, die niet alleen je stappen, snelheid, calorieën, hoogte en afstand meet, maar ook je cadans, landing op je voet, contacttijd met de grond en looptechniek registreert. Ze zijn iets duurder dan het gemiddelde paar sokken, namelijk 230 euro. fitness gear

Zwemmen met muziek in je oren

Door naar een begrip uit de jaren 80 en 90: een walkman. Maar dan niet eentje met cassettebandjes. Met de Sony NW-WS413/NW-WS414 Walkman kun je muziek luisteren tijdens het hardlopen, fitnessen en zelfs tijdens het zwemmen. De walkman is waterdicht en zoutbestendig.

Het verschil tussen de NW-WS413 en de NW-WS414: de eerst genoemde heeft 4GB opslag, de tweede 8GB. Ze kosten respectievelijk 110 en 120 euro.
fitness gear

Water en een eiwitshake in één fles

Deze fles is het beste cadeau dat je kunt geven aan een fitnessjunk. De fles functioneert als iedere andere waterfles, maar met één druk op de knop voeg je jouw favoriete mix voor een eiwitshake toe.

Tijdens het sporten kun je de lekvrije mixbeker van Umoro gebruiken om water uit te drinken, om na de tijd direct die eiwitshake naar binnen te gieten. Geen geknoei en gezeul met meerdere flessen dus. De ‘bal’ waarin het supplement bewaard wordt, zorgt er ook voor dat moeilijk oplosbare poeders goed gemixt worden. Prijs: 28,50. fitness gear

Een slimme vork als toevoeging op je fitness gear

De HAPIfork is inderdaad een slimme vork die iedere hap digitaal vastlegt. Via Bluetooth geeft hij jouw eetgedrag door aan een app.

Als je te snel eet, begint de vork te trillen. Eet je te snel, dan vibreert hij. En je krijgt stats over je eetgedrag. De Hapifork kost 100 dollar (72 euro).
fitness gear

Gevonden wat je zocht? Mooi! Check dan ook onze WANT to Have-dossierpagina. Hier vind je de beste producten binnen diverse categorieën.

Reageer op artikel:
WANT to Have: vijf handige fitnessgadgets voor gezondheidsjunks
Sluiten