Rutger Houweling
Rutger Houweling 6 okt 2016

WANT to Play: een verwonderende samenwerking tussen TonTon Club en WANT

Laten wij even het verleden induiken. Neem de knikkertijd. Opeens was het er. Bonkers, uppies en turtles vlogen je om de oren. Ieder moment van de dag werd – door vriend én vijand – gebruikt om te spelen, ruilen en onderhandelen over nieuwe regels. Spel brengt mensen samen.

Dit allemaal was vroeger zo, maar nu nog steeds: van fysiek samenkomen bij een pokéspot tot online samenkomen tijdens een potje Call of Duty. Maak dan ook kennis met WANT to Play. Een verwonderende samenwerking tussen de TonTon Club en WANT.nl.

Drie jaar, drie locaties

Drie jaar geleden begon de TonTon Club met deze gedachte: mensen samenbrengen door middel van spel. Of dit nu high tech videogames of retro gezelschapsspellen – of andersom – zijn. Sterker nog, juist die wisselwerking zorgt voor iets dat zij nóg liever doen dan mensen verbinden: verwonderen. Van VR Duckhunt tot hologram airhockey’en en van 360 tafeltennis tot een zeven meter hoge Jengatoren.

Een feest van herkenning en toch volkomen nieuw. Wat is er nou mooier dan je verwonderen over iets wat zó’n logische ontwikkeling van het één lijkt te zijn en je toch doet denken: hoe kom je erbij? Drie jaar geleden bezochten wij nog de eerste TonTon Club op de Wallen en maakten deze video:

Drie jaar later is een derde locatie, een demo-room op de Clerqstraat 62, Amsterdam geopend. Op donderdag 6 oktober is de opening waarover je hier meer informatie vind. Jij bent natuurlijk van harte uitgenodigd.

WANT to Play

Zie TonTon als de kermis anno zeventienhonderd: toen het werd gezien als een rondrijdend karavaan dat het publiek voorzag van alle nieuwe uitvindingen en technologieën. Nu hebben we het internet als rondrijdend karavaan en WANT.nl is de kermisexploitant die de ontwikkelingen en updates bij het publiek brengt.

De TonTon Club is de kermisfamilie die als liefhebbers een selectie maken voor jullie. Door middel van WANT to Play brengen wij dan ook samen, wekelijks de leukste content over nostalgische gevoelens, interactieve installaties en bijzondere manieren van spelen en gaming; om te inspireren, fascineren en je raadt het al: verwonderen.

Insert coin to begin.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
WANT to Play: een verwonderende samenwerking tussen TonTon Club en WANT
Sluiten