Ilona Braam
Ilona Braam Tech 7 feb 2018
Leestijd: 3 minuten

WANT to Have: de vijf beste Chromebooks

Een Chromebook kan handig zijn voor mensen die alleen maar lichte dingen op hun laptop uitvoeren, zoals tekstverwerken, mails versturen en Facebook bekijken. Als je je niet bezig houdt met videobewerkingen en niet echt zo’n gamer bent, zou het best kunnen dat je helemaal geen full on laptop nodig hebt. Chromebooks zijn licht, snel en vooral goedkoop. Als je denkt dat je er misschien een nodig hebt, zijn hier in ieder geval vijf mooie opties.

Acer Chromebook 11

De Acer Chromebook 11 is een mooi instapmodel voor als je nog even de kat uit de boom wilt kijken. Het is een compact apparaatje van 11,6 inch groot en is met zijn gewicht van 1,1 kg ook lekker licht. Het is een handige kleine laptop om je mails te versturen, maar je kunt jezelf bijvoorbeeld ook bezighouden met wat Netflix series. Let wel op dat je deze beter niet in Full HD kunt bekijken, want het is en blijft een lichte laptop. De Chromebook 11 komt verder met een Intel Celeron processor samen met 2GB RAM en 16GB opslagruimte en is binnen 15 seconden opgestart.

Acer Chromebook 11

Prijs: 249 euro

HP Chromebook 14

De HP Chromebook 14 is de perfecte laptop om de hele dag op te werken, zonder je zorgen te maken over opladen. Dit is niet alleen te danken aan het licht Chrome OS besturingssysteem, maar het apparaat zelf is ook behoorlijk zuinig en efficiënt. Ongeveer binnen 15 seconden is de laptop opgestart en kun je aan de slag. Om te werken heb je, zoals de naam al aangeeft, een 14 inch display. Verder is het apparaat uitgerust met 4GB RAM, een Intel Celeron processor en 16GB an SSD opslagruimte.

HP Chromebook 14

Prijs: 333 euro

Asus Chromebook Flip C302CA

De Asus Chromebook Flip C302CA is niet de meest goedkope chromebook, maar hij heeft dan ook redelijk wat te bieden. Ten eerste kun je hem gebruiken als laptop, maar hij is ook om te flippen tot tablet. Doordat het scherm 360 omklapbaar is kun je, behalve van je chromebook een tablet maken, het apparaat makkelijk in verschillende standen gebruiken. De laptop komt met een 12.5 inch display en een Intel Core M3 processor in combinatie met 8GB RAM en 32GB opslagruimte.

Asus Chromebook Flip

Prijs: 687 euro

Samsung Chromebook Pro

De Samsung Chromebook Pro komt met een 12,3 inch display met een resolutie van 2400 x 1600 pixels. Het apparaat is uitgerust met een Intel M3 processor in combinatie met 4GB RAM en 32GB opslagruimte. De Pro is echter ook beschikbaar met een Rockchip 3399 processor, maar over het algemeen zou de Intel M3 chipset snellere prestaties leveren. Waar niet alle chromebooks al Android ondersteunen, kun je met dit model gerust de Google Play Store induiken en je favoriete apps weer downloaden. Je krijgt er een pen bij om lekker ook meteen op het scherm te kunnen tekenen.

Prijs: 610 euro

Acer Chromebook R13

Ook de Acer Chromebook R13 heeft een 360 graden omklaapbar scherm, zodat je er in een handomdraai ook een tablet van zou kunnen maken. Verder komt de laptop met een 13,3 inch IPS display en is hij uitgerust met een MediaTek MT8173 chipset. Deze wordt gecombineerd met 4GB RAM en 32G opslagruimte. Je kunt via de Google Play Store al je favoriete apps, die je op je smartphone gebruikt, ook op je chromebook zetten. De laptop is verder ook nog uitgerust met een TPM chip om je bestanden veilig te houden.

Acer Chromebook R13

Prijs: 399 euro

Als je een nog op zoek bent naar een nieuwe laptop, hoef je misschien wel helemaal niet verder te zoeken als je in het bezit bent van een Razer Phone. Deze smartphone zou dusdanig krachtig zijn, dat je hem zou kunnen omtoveren tot een laptop.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
WANT to Have: de vijf beste Chromebooks
Sluiten