Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Tech 10/12/2017

WANT Christmas: vijf must-have apps voor kerst

Jawel, het is alweer bijna kerst en de meeste mensen zijn al een tijdje druk bezig met de voorbereidingen. Van het kerstdiner plannen tot het zoeken van het beste cadeau en natuurlijk het huis omtoveren tot een waar kerstparadijs. Al dat plannen kan nogal stressvol zijn, daarom hebben we hier vijf apps voor je om je te helpen de kerst zonder kleerscheuren door te komen.

Kerst RADIO

Kerst RADIO helpt je meteen om in de kerstsfeer te komen met een behoorlijke collectie aan heerlijke (zoetsappige) kerstliedjes. Je kunt genieten van kersthits van meer dan tachtig radiostations, waaronder New Orleans Christmas, Christmas Lounge en zelfs My North Pole Radio, welke rechtstreeks vanuit de Noordpool kerstmuziek naar je streamt. Gebruik de app tijdens je voorbereidingen en breng iedereen op het werk alvast in de mood. Uiteraard hoef je niet alleen All I want For Christmas en Last Christmas af te spelen, maar er zijn verschillende stijlen beschikbaar zoals rock, jazz en country.

Kerst RADIO

Beschikbaar voor Android en iOS

Giftster

Soms kan het behoorlijk lastig zijn om het perfecte cadeau voor iemand te vinden. Met Gifster kun je echter nooit de mist ingaan, want iedereen kan zelf een verlanglijstje invoeren. Nodig familieleden en vrienden uit om de app te gebruiken en niet alleen kom jij met het perfecte cadeau aan, maar ook de cadeautjes die je ontvangt zijn precies wat je wilde. Als je bepaalde cadeautjes al hebt gekocht, kun je deze afvinken op de lijst en als je online iets tegenkomt dat je absoluut moet hebben, kun je dit gewoon aan je verlanglijstje toevoegen vanaf de site. A la Sinterklaas kun je zelfs ook lootjes trekken, zodat niemand weet van wie de cadeaus afkomstig zijn.

Giftster kerst app

Beschikbaar voor Android en iOS

Red Stamp Cards

Uiteraard hoort bij kerst ook het versturen van kerstkaarten. En natuurlijk kun je naar de winkel gaan of online een standaard kaart uitzoeken, maar je kunt natuurlijk ook je eigen persoonlijke kaart in elkaar knutselen. Wel digitaal natuurlijk en daar helpt de app Red Stamp Cards je perfect mee. Er zijn verschillende templates, welke je helemaal naar je hand kunt zetten met eigen teksten en foto’s. Als je klaar bent met je kaart kun je deze meteen mailen, maar je kunt hem ook downloaden en alsnog uitprinten als oldschool fysieke kerstkaart.

Red Stamp Cards

Beschikbaar voor Android en iOS

How The Grinch Stole Christmas

Wie houdt er nou niet van de kerst klassieker van Dr. Suess “How the Grinch Stole Christmas”.  Met deze app beleef je het verhaal op een veel interactievere manier dan wanneer je gewoon naar de film kijkt (je kunt natuurlijk ook lekker allebei doen). Open de app en luister naar de verteller, terwijl je wordt begeleid door kleurrijke illustraties. Wil je er liever een meer persoonlijk tintje aan geven, dan kun je ook zelf voorlezen en meteen je eigen stem opnemen. Het is een perfecte bezigheid om samen met de kinderen te doen op een zacht kleedje naast de kerstboom of voor de openhaard.

How the Grinch stole Christmas

Beschikbaar voor Android en iOS

Elf Yourself

Dit is een bekende app, maar het blijft stiekem ontzettend leuk om jezelf elk jaar weer om te toveren tot een elf. De app is dit jaar terug met allerlei nieuwe features. Je kunt tot vijf foto’s van vrienden, familieleden, jezelf of je hond kiezen om als elf op de Noordpool te werken. Geniet er vervolgens van hoe al deze elfjes ronddansen in Augmented Reality. Dit jaar zijn er nieuwe originele dansjes toegevoegd om de vrolijkheid van kerst in iedereen naar boven te halen.

Elf Yourself

Beschikbar voor Android en iOS

Bekijk ook onze andere vrolijke kerstlijsten met bijvoorbeeld de tofste kerstcadeaus voor de wintersport, ideale kerstcadeaus voor onder de 20 euro en ultieme kerstcadeaus voor de whysky-fan.

Reageer op artikel:
WANT Christmas: vijf must-have apps voor kerst
Sluiten