Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Tech 12/04/2018

WANT to Have: de vijf beste wifi repeaters

Iedereen heeft wel een plekje in huis waar de wifi verbinding toch net wat minder goed werkt. Het liefst wil je natuurlijk dat je internet verbinding overal gewoon werkt zoals het hoort, maar door verschillende dingen kan het signaal verstoord en zwakker worden in bepaalde kamers. Gelukkig kun je hier iets tegen doen met een wifi repeater. Deze verlengt het wifi signaal, zodat je zelfs helemaal op zolder nog kunt genieten van je YouTube filmpjes en Spotify playlist. Als je nog op zoek bent naar een wifi repeater, moet je zeker deze vijf bekijken.

D-Link Dap-1520

De D-Link DAP-1520 is een compacte dual-band wifi repeater, wat betekent dat hij je wifi-signaal zowel op de 2,4GHz als 5GHz frequentie versterkt. Je stopt hem simpelweg in het stopcontact, drukt op de WPS knop en je signaal bereikt nu ook de moeilijk bereikbare plekken in huis.

Er is wel geen netwerkpoort om apparaten met een draad aan te sluiten en je moet er wel voor zorgen dat hij ergens staat waar het signaal van je router nog sterk genoeg is.

D-Link DAP-1520

Prijs: 41,99 euro

TP-Link RE450

Ook de TP-Link RE450 is een dual-band versterker en vergroot beide frequenties. Deze repeater is wel uitgerust met netwerkpoorten, zodat je ook met een kabel je apparaten ermee kunt verbinden om ze een internetverbinding te geven.

Om de juiste plek voor het apparaat te vinden helpt het intelligente signaallampje je. De installatie gaat ook behoorlijk simpel met een WPS knop. Leuk om te weten is dat het apparaat de Hardware.info Excellent choice award heeft gewonnen.

TP-Link RE450 wifi repeater

Prijs; 68 euro

AVM FRITZ! WLAN Repeater 1750E

Met de AVM FRITZ! WLAN Repeater 1750E kun je snel en makkelijk je wifi-signaal versterken, zodat je je niet meer hoeft te ergeren dat je niet verder kunt bellen via Whatsapp in de keuken.

Het is een dual-band repeater, die gebruik maakt van de snelle Wireless AC wifi-standaard. Dankzij deze standaard zijn gecombineerde draadloze snelheden mogelijk van maximaal 1750MB per seconde (vandaar de 1750 in de naam).

AVM FRITZ! 1750E

Prijs: 74,99 euro

 

Ubiquiti Networks UAP-AC-LR

De Ubiquiti Networks UAP-AC-LR is een ronde repeater van 18 cm groot, die onopvallend je wifi-signaal versterkt. Uiteraard is hij ook weer uitgerust met de dual-band feature en kan hij je data met een overdrachtssnelheid van maximaal 1000MB per seconde overbrengen.

Over het algemeen krijgt het apparaat goede reviews. Een paar negatieve opmerkingen zijn dat hij relatief duur is en dat je wel wat ervaring nodig hebt om hem te installeren.

Ubiquity Networks UAP-AC-LR

Prijs: 99 euro

Netgear Nighthawk EX8000

De Netgear Nighthawk EX8000 ziet er krachtig uit en is ook een beest van een apparaat. De repeater heeft drie aparte banden en communiceert via een speciale frequentie met je router. Hierdoor gaat er geen snelheid verloren.

De meeste andere repeaters zijn dual-band en hebben de speciale derde band niet. Dat zorgt er wel voor dat de Nighthawk wat duurder is dan de rest. Je kunt verder vier apparaten aansluiten via de netwerkpoorten en de router geeft je een snelheid van maximaal 1733MB per seconde.

Netgear Nighthawk EX8000

Prijs: 169 euro

Er is een ander apparaat dat je ook wonder boven wonder kan helpen met je wifi signaal. Het is geen wifi repeater maar niks minder dan de robotstofzuiger Roomba.

Reageer op artikel:
WANT to Have: de vijf beste wifi repeaters
Sluiten