Rutger Houweling
Rutger Houweling Gaming 5 jul 2016

WANT Vlog: tilt Playstation VR gaming naar een hoger niveau?

Virtual Reality zet in ieder geval twee werelden op z’n kop: die van porno én van gaming. Natuurlijk heeft vr ons meer dan games te bieden, dat lees je hier, maar game-ontwikkelaars zetten vol in op virtual reality. Het lijkt nog allemaal in de kinderschoenen te staan, maar niets is minder waar. Sony gaat ervoor zorgen dat virtual reality in 2017 mainstream wordt. En daar kan HTC met de Vive en Facebook met de Oculus Rift nog wat van leren. De PlayStation VR is namelijk in tegenstelling tot de Vive en Oculus Rift betaalbaar. Vanaf 13 oktober ligt PlayStation VR voor 399 euro in de winkels. Rutger kreeg alvast een preview en vertelt graag over zijn ervaring. Check it out:

Meer video’s van ons zien? Abonneer je dan hieronder op ons YouTube-kanaal:

Voor 399 euro nog niet helemaal klaar

Kort samengevat, PlayStation VR is écht vet, alleen ben je nog niet helemaal voor 399 euro klaar. De PlayStation VR-headset heeft namelijk een camera nodig om motion-tracking te ondersteunen. Hiervoor kun je de PlayStation 4 Eye à zestig euro inzetten. De Move-controller is ook een musthave bij sommige games. Hiervoor betaal je zo’n veertig euro per stuk. Wij raden echter aan om er twee in huis te halen. Nu hoeven wij niet uit te leggen dat je dus tachtig euro voor de twee Move-controllers kwijt bent. Om het meeste rendement uit de ervaring te halen is het dus handig om nog iets meer geld te reserveren.

De games gaan er komen

Voor de preview heb ik Too Deep, Headmaster, Battlezone, London Heist en Until Dawn Rush of Blood gespeeld. Mijn favoriet tot nu toe: London Heist! In een kort tijdsbestek verplaatste ik mijzelf in een pittig gevecht met criminelen. Maar ook de vr-games Until Dawn Rush of Blood en Headmaster zorgden voor een verhoogde hartslag. De één door een horror-ervaring, de ander omdat ik werd gecoacht tot verfijnd kopper. Hier blijft het uiteraard niet bij. Games als Star Wars Battlefront VR en Gran Turismo Sport zijn games waar ik voorlopig naar uitkijk. Stay tuned!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
WANT Vlog: tilt Playstation VR gaming naar een hoger niveau?
Sluiten