Ilona Braam
Ilona Braam Smart Home 21 jun 2018
Leestijd: 3 minuten

WANT to Have: de vijf beste high-tech vuurkorven

Wat is er gezelliger dan op een zomerse avond rondom een kampvuur zitten met je vrienden? Helemaal niks en daarom zijn er allerlei vuurtafels, vuurschalen en vuurkorven om gezelligheid naar je tuin te brengen. We hebben vijf mooie opties voor je verzameld om een heerlijk kampvuurtje te creëren.

QLIMA FFW 2250 vuurschaal

Als je niet al teveel geld wilt uitgeven aan je kampvuurtje, is de QLIMA FFW 2250 ideaal. Hij komt wel  niet met allerlei geavanceerde functies. maar je kunt heerlijk warm rondom het vuur zitten.

Het is een tafelmodel en ziet er ook nog eens mooi uit. Plaats hem op je terras en vertel ‘s avonds enge verhalen terwijl je geniet van glüwein. Na gebruik is hij makkelijk weer schoon te maken, zodat je niet brak te ingewikkelde dingen hoeft te doen.

QLIMA FFW 2250 vuurschaal

Prijs: 137,95 euro

3-in-1 vuurkorf

Met deze optie krijg je veel meer dan alleen een gezellig vuurtje. De 3-in-1 vuurkorf is namelijk naast een vuurkorf ook meteen een barbecue en een bijzettafel. Dat is het natuurlijk niet allemaal tegelijkertijd, anders kan het een beetje gevaarlijk worden. Je kunt bijvoorbeeld je avond beginnen met een borrel rondom de bijzettafel.

Wanneer het wat kouder begint te worden haal je de haardblokken en is je tafel een vuurkorf geworden. Je moet dan wel je drankje ergens ander neerzetten, want dat moet natuurlijk wel koud blijven. Als je honger hebt, plaats je een steak op het rooster en is iedereen weer happy.

3-in-1 vuurkorf kampvuur

Prijs: 159 euro

Primus Kamoto Openfire Pit

De Primus Kamoto Openfire pit is een mobiel kampvuur en barbecue in één. Neem hem gerust mee op vakantie om overal waar je komt gezelligheid aan te trekken met je kampvuur. Hij komt inclusief barbecuerooster zodat je meteen klaar bent voor actie. Het ding is gemaakt van roestvrij staal en is zo’n 53 cm hoog.

Primus Kamoto Openfire Pit

Prijs: 112,46 euro

Eva Solo FireGlobe

Het merk Eva Solo combineert design met natuur en maakt allerlei diervriendelijke producten, zoals voederhuisjes voor vogels. De FireGlobe is geen voederhuisje, maar zou op zich overdag dienst kunnen doen als een beschermde plekje voor vogels in de tuin. ‘s Avonds is het echter tijd voor je kampvuur en moeten de vogels gevlogen zijn.

Als ze dat niet zijn, zouden ze misschien voor een lekkere snack kunnen zorgen. Maar dat zal wel niet de bedoeling van Eva Solo zijn. De FireGlobe heeft een ronde vorm en is gemaakt van gietijzer. Hij is dus redelijk zwaar en heeft een diameter van 64 cm.

Eva Solo FireGlobe

Prijs: 269 euro

Crater vuurtafel

De Crater vuurtafel van Beliani is de duurste op de lijst, maar je hebt dan ook echt wat. Hij is 74 cm hoog en brengt meteen sfeer overal waar hij staat en dat zelfs zonder dat er een vuurtje brandt.

Aan de bovenkant is de vuurtafel uitgerust met lavastenen, die de warmte goed vasthouden. Verder werkt hij met propaangas, wat veilig en betrouwbaar hoort te zijn.

Crater vuurtafel

Prijs: 363 euro

Als je niet zo’n buitenmens bent, kun je ook binnen genieten van een kampvuurtje. Er komt wel geen echt vuur bij te kijken, maar de STOV van de Amsterdamse designstudio Springtime brengt wel dezelfde gezellige sfeer in huis.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
WANT to Have: de vijf beste high-tech vuurkorven
Sluiten