Daniel Koster
Daniel Koster 3 mei 2016

WANT Watch: wereldrecord vliegen op een hoverboard verbroken

Franky Zapata is zeker een getalenteerde Fransman te noemen. Zo is ‘ie een kampioen in het jetskiën en vond hij de Flyboard Air uit. Nu zet ‘ie zichzelf nogmaals op de kaart. Dit maal door een flinke afstand op een hoverboard af te leggen. De overbrugde afstand is zelfs zo ver dat hij het wereldrecord hiermee verbreekt. Tof!

Wereldrecord vliegen op een hoverboard verbroken

Franky is 37 jaar oud en schrijft nu historie. Het wereldrecord vliegen op een hoverboard stond namelijk op naam van Catalin Alexandru Duru die 275,9 meter aflegde. Met dit record maakte Franky overtuigend korte metten. Vliegend op zijn Flyboard Air legde ‘ie namelijk 2252 meter af. Oftewel bijna 2,3 kilometer. Dat deed de beste man door voor de kust van Marseille over de zee te blazen. Gelukkig zijn daar toffe beelden van:

Dat is een flinke afstand en een memorabele prestatie. Echter hebben we het gevoel dat Zapata niet bij de pakken neer gaat zitten en dit record daardoor niet lang zal standhouden. De toekomst waarin we ons via hoverboards van A naar B verplaatsen komt in ieder geval steeds dichterbij. Dat vinden we tof!

Reageer op artikel:
WANT Watch: wereldrecord vliegen op een hoverboard verbroken
Sluiten