Lisanne Beijen
Lisanne Beijen Culture 8 sep 2017

We WANT weekend: de leukste innovatieve to do’s en to see’s in week 36

Vrijdag: iedereen denkt het en niemand zegt het. Wij wel. We WANT weekend! Weet je nog niet wat te doen op je katerige zaterdag en fris en fruitige zondag? Geen paniek. Wij hebben de leukste innovatieve to do’s en to see’s van het weekend van week 36 voor je op een rijtje gezet, zodat je je niet hoeft te gaan vervelen. Graag gedaan.

WANT to go: GOGBOT festival, Enschede

Het GOGBOT festival is een jaarlijks gratis festival waarbij creatieve technologie, elektronische muziek en moderne kunst de sleutelwoorden zijn. De 2017-editie van het festival heeft als thema ‘Intergalactic’.

Het festival biedt een podium aan de meest originele, visionaire en avant-garde kunstenaars en ontwerpers die vandaag actief zijn. Innovatie van technologie staat centraal bij dit vier dagen en vier nachten durend festival. Benieuwd naar dit spacey spektakel? Afgezien van de optredens in Atak is de entree gratis, dus het is zeker de moeite waard een kijkje te nemen! Het festival vindt plaats in de binnenstad van Enschede en is ook (deels) vanaf het terras te bewonderen.

WANT to see: Amsterdam Maker Festival, Amsterdam

Het Amsterdam Maker Festival richt zijn pijlen voor de vijfde editie op iedereen die geïnteresseerd is in technologische ontwikkeling en bijzondere technologische innovaties. Komt dat even goed uit! Daar houden wij namelijk wel van.

Het hele weekend zullen er activiteiten en workshops plaatsvinden. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk op het Amsterdam Beerfair festival je eigen bier te brouwen, wordt Smart Roof 2.0 geopend en zijn er duik-demo’s van de Koninklijke Marine. Een uiteenlopend programma dus. Het festival is gratis te bezoeken.

te doen weekend

WANT to read: De Tesla-Revolutie

Elon Musk is een naam die je geregeld op onze site voorbij ziet komen. Logisch, want de excentrieke miljardair weet te innoveren in vrijwel elke denkbare industrie. Ook de olieindustrie. Dat doet hij met Tesla, een automerk dat de wereld verovert met innovatieve elektrische auto’s. Maar ook door zonne- en windenergie wordt een ware revolutie op gang gebracht. Hoe heeft hij dat gedaan? En wat gaat er gebeuren als de olieindustrie ten onder gaat? Willem Middelkoop en Rembrandt Koppelaar beantwoorden dat soort vragen in dit interessante boek. De hoofdstukken staan grotendeels op zichzelf, zodat je zelf een vraag uit kunt kiezen die je boeit. Een leerzaam weekendje!

Telsa Model 3 vs Model s

WANT to watch: The Expanse (seizoen twee)

The Expanse is een van de beste science-fiction series van het afgelopen decennium. De show speelt zich af in een toekomst waar de mensheid het zonnestelsel heeft gekoloniseerd. United Nations afgevaardigde Chrisjen Avasarala en politiedetective Josephus Miller ontrafelen een complot die de vrede in het zonnestelsel bedreigt. Vooral de special effects zijn indrukwekkend, maar ook het acteerwerk is dik in orde. Klinkt goed toch? Nu is het ideale moment om te beginnen, want het prijswinnende tweede seizoen staat sinds een paar dagen op Netflix.

Denk je dat meer opties je keuze juist makkelijker maken in plaats van moeilijker? Check dan hier onze aanraders van afgelopen week. Daar staat nog een hele lekkere read in. Ook de We WANT Weekend van week 34 bevat nog toffe exposities en uitjes voor je ter inspiratie.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
We WANT weekend: de leukste innovatieve to do’s en to see’s in week 36
Sluiten