Lisanne Beijen
Lisanne Beijen Tech 28 jul 2017

We WANT weekend: dit is er dit weekend te doen, te zien en te lezen

Vrijdag: iedereen denkt het en niemand zegt het. Wij wel. We WANT weekend! Sta je al te trappelen tot het vijf uur is en biertjes op de bureaus verschijnen, maar nog geen plannen gemaakt voor je katerige zaterdag en fris en fruitige zondag? Geen paniek. Wij hebben de leukste to do’s en to see’s van dit weekend voor je op een rijtje gezet zodat je je niet hoeft te gaan vervelen. Graag gedaan.

To see: Brainwaves, maritieme innovaties – Maritiem Museum Rotterdam

Het Maritiem Museum Rotterdam laat de enorme invloed van de maritieme wereld op ons dagelijks leven zien. Als waterlandje en wereldontdekkers is dit natuurlijk helemaal ons ding. Maar wist jij eigenlijk wel een innovatie van Nederlandse bodem waarmee je met magneten kunt aanmeren? Waarschijnlijk niet. Dus neem dit weekend een kijkje bij de tentoonstelling ‘Brainwaves, maritieme innovaties

In de tentoonstelling Brainwaves kun je vijf actuele Nederlandse maritieme innovaties bewonderen en worden de successen en tegenslagen van het ontwikkelproces uiteengezet. Leer welke brainwaves er nodig zijn om van een briljant idee tot een briljant product te komen. Misschien kun je er nog een rondvaart door de Rotterdamse haven aan vast plakken, mits het droog blijft natuurlijk, om je zeebonkendag compleet te maken.

Openingstijden: zaterdag van 10-17 uur, zondag van 11-17 uur.
Ticketprijs: 12,50 euro.

weekend

To see: impact van drukpers en sociale media – Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience Antwerpen

Benieuwd wat de Tweets van Donald Trump en de boeken van Erasmus met elkaar gemeen hebben? Bezoek dan dit weekend onze zuiderburen (of misschien ben je wel een zuiderbuur) voor de tentoonstelling Conn3ct.

De interactieve tentoonstelling zet oude boeken en nieuwe media tegenover elkaar. 50 Boeken uit de 16e eeuw en negen multimedia consoles laten het verband zien tussen beide massamedia en hoe er vroeger ge-Tweet werd zonder Twitter. En drink daarna even een Belgisch pintje voor ons, wil je?

Openingstijden: zaterdag en zondag van 13-17 uur.
Entreeprijs: 3 euro.

weekend

To watch: Valerian and the City of a Thousand Planets

Valerian and the City of a Thousand Planets is gebaseerd op een gelijknamig Frans stripboek uit 1967. Lekker oud dus, maar het verhaal is nog altijd hypermodern. Het verhaal gaat over een tijdreizende agent (gespeeld door Dane DeHaan) en zijn sidekick Laureline (vertolkt door Cara Develingne).

Luc Besson heeft een oogstrelende film afgeleverd. Waar veel science-fiction films er vrij grauw uitzien, heeft Valerian and the City of a Thousand Planets een fris kleurenpalet. Het plot valt ietwat tegen. Er had dus meer ingezeten, maar dit is typisch zo’n film die desalniettemin in de bioscoop nog weet te verbazen door alle speciale effecten.

Valerian and the City of a Thousand Planets is nu te zien in de bioscoop

To read: Alibaba – Jack Ma en het grootste internetbedrijf ter wereld

Alibaba is overal. De Chinese gigant financiert half Hollywood, investeert in Amerikaanse bedrijven en domineert Azië. Nu is Europa aan de beurt, dus bereid je maar voor! Hoe? Door dit boek te lezen. Alibaba – Jack Ma en het grootste internetbedrijf ter wereld vertelt het verhaal van Jack Ma.

AliExpress guide

Het boek leest echt als een spannend avontuur, omdat je ook de donkere kanten van zijn imperium te zien krijgt. Het is fascinerend om te lezen hoe bijvoorbeeld AliExpress is ontstaan, en de rol die bekende Westerse techgiganten hebben gespeeld. Bovendien begrijp je na het lezen van dit boek ook de bredere context van hoe Chinese bedrijven werken. Vermakelijk en leerzaam!

Originele titel: Alibaba: The House that Jack Ma Built
Uitgever: Nieuw Amsterdam

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
We WANT weekend: dit is er dit weekend te doen, te zien en te lezen
Sluiten