Mark Hofman
Mark Hofman Tech 24 jan 2020

De WantKast Podcast #10: dit is de winnaar van de Huawei Watch GT2

Een aantal weken geleden kondigde we een winactie aan waarbij lezers de Huawei Watch GT2 konden winnen. In de meest recente aflevering van onze WantKast Podcast, de tiende aflevering van het tweede seizoen, maken we de winnaar bekend.

WantKast is dé podcast van WANT waarin Mark en Thomas je wekelijks bijpraten over het grootste tech-nieuws van de week. Deze week bespraken de mannen o.a. de ontplofte raket van SpaceX, de beslissing van Sonos en nog heel veel meer. Maar ook de winnaar van de Huawei Watch GT2 is bekend en ook dat nieuws melden we in de podcast.

De tiende aflevering van het tweede WantKast seizoen is hieronder te luisteren:

Maar ook deze onderwerpen werden besproken:

WantKast Podcast: Apple, Sonos en SpaceX

Sonos kondigde deze week aan dat het bedrijf bepaalde apparaten geen nieuwe software-updates gaat geven vanaf mei 2020. Het gaat om een flink aantal eerste generatie producten die de ondersteuning verliezen. Klanten krijgen van Sonos nog wel een aantal mogelijkheden om aan de slag te blijven gaan met de producten of kunnen ze inleveren voor korting op nieuwe producten. Lees hier alles over de aankondiging.

Apple was deze week ook in het nieuws, want het bedrijf uit Cupertino zou mogelijk door de EU gedwongen worden om hun lightning-kabel te vervangen voor een USB-C kabel. Althans, dat is het idee dat veel mensen hadden. Thomas onderzocht het hele verhaal en ging er in dit artikel dieper op in.

Elon Musk kwam deze week in het nieuws omdat zijn bedrijf SpaceX een raket liet ontploffen in de lucht. Het was onderdeel van een veiligheidstest. Er werd gekeken hoe de Crew Dragon, de capsule waar de bemanning in zit, de inzittende in veiligheid zou kunnen brengen. SpaceX slaagde met de test en kon vervolgens naar de toekomst kijken. De eerste bemande vlucht moet in het tweede kwartaal van dit jaar plaatsvinden. Hier lees je meer over de test.

Uiteindelijk ging het later deze week nog een keer over Apple. Zo was er veel commentaar te vinden op het feit dat het bedrijf uit Cupertino een iPhone niet wilde ontgrendelen voor de FBI, maar het bedrijf lijkt niet altijd zo onafhankelijk geweest te zijn. In dit artikel, die we schreven op onze andere website One More Thing, leggen we de gehele situatie uit.

WANT 2 KNOW

Sinds deze week bespreken we in onze podcast ook een aantal korte nieuwtjes. Deze week hadden we het o.a. over een Google Maps alternatief die Huawei gaat gebruiken voor hun apparaten. Door de ban in de Verenigde Staten lijkt het nog steeds erg moeilijk te zijn om gewoon met Google samen te kunnen werken. Ook hadden Thomas en Mark het over WhatsApp, waarin eindelijk een Dark Mode is aangetroffen. Het gaat om de meest recente beta waar de donkere modus in opduikt. Daarbij bespraken de mannen nog de gelekte foto’s van de OnePlus 8 Pro en hadden ze het over de iPhone SE2.

WantKast verschijnt iedere vrijdag op je favoriete podcast app. Wil je ons helpen? Volg ons dan op die favoriete podcast App en laat gerust een review achter op Apple Podcast. Op die manier kunnen wij de podcast verbeteren en kunnen we deze ook blijven maken.

Reageer op artikel:
De WantKast Podcast #10: dit is de winnaar van de Huawei Watch GT2
Sluiten