Mark Hofman
Mark Hofman | LinkedIn Tech 17 mei 2019

Trump verbiedt Huawei in de VS, Spyware in WhatsApp en meer! | WantKast Podcast

Het is vrijdag, de werkweek is weer voorbij en het nieuws vloog ons met lichtsnelheid om de oren. Dat betekent maar een ding: tijd om bij te praten in WantKast. Wat waren nu de grootste ontwikkelingen op het gebied van tech? Mark en Thomas bespreken het in onze eigen podcast! 

En wat was het een week, he? Trump zette de eerste stappen in het verbieden van Huawei in Amerika, Elon Musk reageerde op een veelbesproken filmpje uit een Tesla en er werd spyware ontdekt in WhatsApp!

Huawei-ban in Amerika, Spyware en meer!

Week 20 van 2019 gaat de boeken in als een uiterst interessante week vol bijzonder nieuws. Zo kwamen we er deze week niet alleen achter dat de telefoonnummers in Japan op waren of zagen we Elon Musk reageren op een vunzig filmpje vanuit een Tesla, maar gebeurde er ook een aantal uiterst serieuze dingen. Donald Trump zette deze week bijvoorbeeld de eerste stappen in een heuse Huawei-ban in de Verenigde Staten. De strijd tussen het land en de Chinese producent is al een tijdje gaande, maar de eerste echte maatregelen lijken nu toch het daglicht gevonden te hebben.

Dit in navolging van een verontrustend nieuwtje uit het kamp van WhatsApp. Na een grondig onderzoek werd er spyware ontdekt waarbij alle data van de applicatie, met een simpel telefoontje, van je telefoon gehaald kon worden.

We zagen Microsoft en Sony de handen ineen slaan, kwamen achter de titel van de nieuwe Star Trek serie en zagen de OnePlus 7 Pro onthult worden.

Trump Huawei VS 5G Duitsland

OnePlus 7 Pro preview

Dit was ook de week waarin we eindelijk aan de slag konden gaan met de OnePlus 7 Pro: het nieuwe vlaggenschip van OnePlus. Afgelopen dinsdag zag de smartphone het daglicht en kon Mark direct zijn simkaart in het vlaggenschip duwen. Iets dat hij dan ook zeker gedaan heeft en in zijn preview op WANT de eerste indruk die erbij kwam kijken deelt. Maar uiteraard zijn de bevindingen ook in de podcast van WANT te horen!

Aflevering 15 van WantKast staat live en is nu te beluisteren via onderstaande link!

Reageer op artikel:
Trump verbiedt Huawei in de VS, Spyware in WhatsApp en meer! | WantKast Podcast
Sluiten