admin
admin 5 okt 2012

Want’s Foodie Friday: 5 vette Culy gadgets

Een smartphone in onze broekzak, een fixie in de gang en een Instagrambril op onze neus. Maar what about the kitchen? Ook daar moet je natuurlijk voorzien zijn van de laatste gadgets. Monique, hoofdredacteur van Culy.nl, vertelt je iedere week wat de tofste nieuwste culinaire gadgets zijn.

Als jij Culy.nl net zo leuk vindt als wij kun je ze hier liken:

1. Een keukenwekker verstopt in een cameralens

Wij zijn op de redactie verzot op leuke gadgets, zo ook op deze bijzondere keukenwekker. Het lijkt op een lens van een camera maar als je goed kijkt zie dat als je aan de rand draait, de tijd begint te tikken. De camera-wekker is te koop bij Photojojo voor €10,-.

2. Slim peper- en zoutstel

Quirky, bekend van hun bijzondere gadgets gecombineerd met mooi design, is momenteel bezig met de ontwikkeling van een handig peper en zoutstel, de Quirky Grind. Het stel zit aan elkaar vast waardoor je ze altijd bij de hand hebt. Het werkt als volgt: de pepermolen werkt als maler voor het zout, draai aan de pepermolen en je knapperige zout wordt gemalen. En vice versa. Wanneer en of de Quirky Grind uit komt is nog onduidelijk, maar zodra het zover is laten we het jullie uiteraard weten.

3. Stoof je bananen

Het is dátgene wat je altijd al nodig had, maar waar je nooit bewust van was dat dit het was: een banaanvormige Romertopf (* een Romeinse stoofpot)! Ahum. Voor €23,- ben jij de gelukkige eigenaar van deze prachtige Romertopf, ideaal voor het bakken van… bananen. Je kunt hiermee bananen mals in hun eigen “sap” bereiden, heerlijk met een beetje chocolade of karamel en amandelschaafsel. De banaanvormige Romertopf is verkrijgbaar via TheFancy.

4. In een handomdraai je favoriete citrussap

In plaats van je standaard flesje water is er nu de Citrus Zinger: een mooie waterfles waarmee je in één handomdraai de smaak van je favoriete fruit toevoegt. Het enige wat je hoeft te doen is de onderkant eraf te schroeven en je favoriete citrusvrucht te plaatsen, draai de “dop” er op en vul de fles met water. Zo heb je altijd een heerlijk verfrissend drankje bij je welke je kan aanpassen aan je persoonlijke smaak. Je kunt de Citrus Zinger hier kopen voor €11,59 en is verkrijgbaar in twee kleuren: oranje en groen.

5. Musthave digitale maatlepel

Deze lepel is alles wat je wilt en nodig hebt wanneer je aan het bakken of koken bent. De kleinste hoeveelheden worden gemeten met de fijnste perfectie en het is zelfs mogelijk om van gewicht naar cups of milliliters om te schakelen. Van bloem tot suiker en van water tot siropen, alles kan je meten met deze fantastische lepel die werkt op 2 AAA batterijtjes. De lepel heeft een tarra-functie en meet in ounces, grammen, cups en milliliters. Ontwikkeld door het handige Amerikaanse merk Sharper Image en gelukkig ook online verkrijgbaar via hun website voor 30 euro (inclusief batterijen).

Reageer op artikel:
Want’s Foodie Friday: 5 vette Culy gadgets
Sluiten