WANT’s Weekly App-Roundup // Calorieën

We worden wekelijks overspoeld met nieuwe apps die al dan niet tof en praktisch zijn. Elke donderdag zetten wij dan ook op thematische basis de vijf beste applicaties voor zowel iOS als Android voor je op een rij. Deze week met de beste apps m.b.t. calorieën: Foodzy, Calorie Counter (MyNetDiary), Calorie Counter (ShapeUp Club), Calorie Teller en Calorie Counter & Diet Tracker (MyFitnessPall).

Foodzy

Mijn favoriet Foodzy: een mooie app waarmee je inzicht hebt in je calorieën-inname en die ook een te gekke vormgeving heeft. Alles wat je invoert wordt omgezet in ‘bits’ waardoor het eenvoudig te begrijpen is wat je op een dag inneemt. Het interactieve (en daarom leuke) is dat er badges te verdienen zijn zoals een barbecue badge en zelfs een Hangover badge na een avond met veel drank. Wil je serieus aan de slag met je gewicht en kun je hierbij een toegankelijk en interactief plan gebruiken is Foodzy een aanrader! Gratis te verkrijgen voor iOS en Android, voor een jaarabonnement met uitgebreidere analyse-mogelijkheden betaal je eenmalig tien euro.

Calorie Counter (MyNetDiary)

Dit is een overzichtelijke app met een fijne layout, alhoewel-ie niet zo ‘speels’ en interactief is als Foodzy. Deze app geeft meer informatie over het precieze aantal calorieën en voedingsstoffen. Calorie Counter is gebruiksvriendelijk met functies, zoals het onthouden van recepten/maaltijden die je vaak eet met precieze informatie hierover. Gelukkig hebben ze ook een uitgebreide database, maar de ‘custom’ optie voor de maaltijden maakt het wel erg accuraat. Gratis te verkrijgen voor iOS, de PRO-versie kost 3,59 euro en voor Android is alleen de PRO-versie te verkrijgen voor 3,04 euro.

Calorie Counter (ShapeUp Club)

Deze app is nice als je een fanatieke sporter bent naast eventueel diëten. Het geeft niet alleen de mogelijkheid om calorieën te analyseren, maar ook je bewegingspatroon hierbij in kaart te brengen. De app helpt bij het stellen van doelen met betrekking tot calorie-inname waardoor je precies kunt zien hoeveel je eventueel nog mag innemen (en wat daarvoor staat in etenswaren). Deze app is toegespitst op het bereiken van een gewenst gewicht waarbij wordt gefocust op het tracken van calorieën en beweging. Gratis te verkrijgen voor iOS met top-in aankopen en Android.

Calorie Teller

De enige volledig Nederlandstalige app uit het rijtje is Calorie Teller. Dit is ook weer een uitgebreide app met fijne functies zoals het zoeken op populaire merken, huismerken en een dieetkalender. Er is ook een persoonlijke weegschaal waarin je je gewicht kunt bijhouden en deze app beschikt over grafieken waarin alles wordt weergegeven. Heb je het niet zo op het Engels en wil je gewoon de barcodes van je Nederlandse producten scannen is dit een goede app om te downloaden. Gratis te verkrijgen voor iOS en Android.

Calorie Counter & Diet Tracker (MyFitnessPall)

Tot slot deze app waarbij (net als de app van ShapeUp Club) de focus ligt op het analyseren van je calorie-inname en bewegingspatroon. Deze app is gemaakt door de mensen achter populaire health-apps als Endomondo, RunKeeper en Runtastic. Net zoals de andere apps is-ie gebruiksvriendelijkheid. In dit lijstje zit niet echt een ‘rotte appel’, het aanbod is groot waarmee je doelen kunt bereiken. De app helpt je ook weer te letten op het gewichtsverlies en op welke manier je je voeding daarvoor eventueel moet aanpassen. Gratis te verkrijgen voor iOS en Android.

Over de contributor

Marieke Keijsers is studente Retail & Marketing en schrijft regelmatig voor verschillende blogs waaronder Two Leaking Bags. Van kinds af aan is ze geïnteresseerd in de digitale wereld en ze is welhaast vergroeid met haar smartphone. Marieke is altijd op zoek naar de beste apps en deelt hier elke week de resultaten van deze oneindige zoektocht.
 
Reageer op artikel:
WANT’s Weekly App-Roundup // Calorieën
Sluiten