Rutger Houweling
Rutger Houweling | LinkedIn 2 mei 2013

WANT’s Weekly App-Roundup // Feestje

We worden wekelijks overspoeld met nieuwe apps die al dan niet tof en praktisch zijn. Om het kaf van het koren te scheiden, zetten we elke donderdag op thematische basis de vijf beste applicaties voor zowel iOS als Android voor je op een rij.
Deze week met de beste apps voor een feestje: Djay, Karaoke Anywhere, Half a minute, Jukebox hero en Mixologist.

Djay

Wat is een feestje zonder goede muziek? Helaas is een dj inhuren al gauw een duur grapje. Deze app geeft je de oplossing: voor een acceptabele kleine investering heb je een basis-app die je kunt gebruiken voor het aan elkaar mixen van liedjes. Tuurlijk, het is niet te vergelijken met professionele dj-apparatuur maar je kunt er leuk mee aan de gang. Het fijne aan deze app is dat het voor een leek goed te snappen is en je kunt er mixtapes mee opnemen door je favoriete nummers aan elkaar te mixen. Voor 0,89 euro te verkrijgen voor iOS en Edjing Free DJ Mix rec studio is een goede vergelijkbare (gratis) app voor Android.

Karaoke Anywhere

Een mopje karaoke; wie is er niet groot mee geworden? De app is gratis, wat het dus laagdrempelig maakt om ‘m te downloaden en het ook een redelijk uitgebreid aanbod met klassiekers en popmuziek van de laatste jaren. De app heeft geen megahippe uitstraling: de tekst wordt weergegeven in de ouderwetse pixel-manier wat het wel weer authentiek maakt. Gratis te verkrijgen voor iOS en Android.

Half a minute

Een toffe app die nu een paar maanden online is. Je speelt met minimaal vier spelers maar met meerdere personen in verschillende teams is natuurlijk leuker. Het is de bedoeling dat je binnen een halve minuut zoveel mogelijk begrippen omschrijft en wie er zoveel mogelijk raadt, wint. De app houdt zelf de score bij en is dus super makkelijk in gebruik. Half a minute staat garant voor een leuke avond! Gratis te verkrijgen voor iOS en Android.

Jukebox Hero

Deze app is niet zomaar een jukebox app. Hij maakt het jukebox-concept interactief via de telefoon. Je maakt een playlist die je toevoegt aan de app. Vervolgens kunnen je gasten kiezen welke nummers ze willen horen en deze naar boven of beneden stemmen. Iedereen krijgt credits zodat iedereen evenveel kansen heeft en er dus een ‘eerlijke’ playlist ontstaat. Het heeft een aantal leuke features, zo kun je bijvoorbeeld een verschrikkelijk nummer meteen afbreken maar hier lever je dan wel meer punten voor in. Echt een aanrader waarbij je iedereen tevreden kunt houden! Gratis te verkrijgen voor iOS en Android.

Mixologist

Bij een feestje hoort natuurlijk ook een drankje. Deze app heeft duizenden recepten om de beste mixjes te maken. Je kunt selecteren op soort drankje, maar ook op ingrediënt. Iedere leek op het gebied van cocktails wordt zo een pro. Het nadeel is wel dat de hoeveelheden in Engelse meeteenheden zijn dus daar moet je een beetje doorheen kijken. Voor 0,89 euro te verkrijgen voor iOS en gratis voor Android.

Bron Featured Image: Mikeywally

Over de contributor

Marieke Keijsers is studente Retail & Marketing en schrijft regelmatig voor verschillende blogs waaronder Two Leaking Bags. Van kinds af aan is ze geïnteresseerd in de digitale wereld en ze is welhaast vergroeid met haar smartphone. Marieke is altijd op zoek naar de beste apps en deelt hier elke week de resultaten van deze oneindige zoektocht.
 
Reageer op artikel:
WANT’s Weekly App-Roundup // Feestje
Sluiten